Πέντε χρόνια φυλάκιση  σε πρώην τραπεζικό υπάλληλο

Ποινή φυλάκισης 5 ετών επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 55χρονη πρώην τραπεζικό υπάλληλο, η οποία κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση υπεξαίρεσης στο υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη και της επέβαλε την παραπάνω ποινή την οποία μετέτρεψε προς 5 ευρώ την ημέρα και παράλληλα την δοσοποίησε, μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης της 55χρονης κ. Σάββα Παυλίδη, ώστε να την εξοφλήσει σε τρία χρόνια αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Αξίζει να σημειωθεί πως για αυτή την υπόθεση πρωτόδικα η 55χρονη πρώην  υπάλληλος της τράπεζας έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Φεβρουάριο του 2014 σε κάθειρξη 6  ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ της επιβλήθηκε και στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η 55χρονη η οποία ήταν προϊσταμένη καταθέσεων το 1997 αλλά και το 2000 που φέρονται να διαπράχθηκαν τα αδικήματα, μαζί με τον τότε διευθυντή (έχει πλέον πεθάνει) της Λαϊκής τράπεζας στη περιοχή μας, αν και έπαιρναν εντολές από συγκεκριμένο πελάτη και τον γιο του να επενδύσουν σε ομόλογα χρηματικά ποσά, έβγαζαν τα χρήματα από το λογαριασμό όμως ουδέποτε τα επένδυσαν.

Το συνολικό ποσό σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ανέρχεται στις 293.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 55χρονη έχει καταδικαστεί και για άλλες υποθέσεις της Λαϊκής Τράπεζας και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2015 κάθισε στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου κατηγορούμενη για απάτη όπου της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Ως πολιτική αγωγή για λογαριασμό της τράπεζας στη χθεσινή δίκη παρέστη ο κ. Γιώργος Μαυρομάτης, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως κατά τη προδικασία ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Παυλίδης υπέβαλλε ένσταση αποβολής της πολιτικής αγωγής το οποίο και απορρίφθηκε.