Ένοχη αλλά ατιμώρητη κρίθηκε 45χρονη Ροδίτισσα για υπόθεση ναρκωτικών

Ένοχη αλλά ατιμώρητη κρίθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 45χρονη Ροδίτισσα που κατηγορούνταν σε υπόθεση ναρκωτικών ουσιών.

Η υπόθεση εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Ιούλιο του 2009 το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου είχε κρίνει ένοχη την 45χρονη καθώς και τον 32χρονο συγκατηγορούμενό της και τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής οι δύο κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες όπου το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου αναγνώρισε το ελαφρυντικό της τοξικομανίας για την 45χρονη και ότι κατείχε για δική της χρήση τα ναρκωτικά και την έκρινε ατιμώρητη. Σε ότι αφορά την έφεση του 32χρονου κρίθηκε ανυποστήριχτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας Ιταλός ο οποίος απαλλάχτηκε από την κατηγορία στο πρωτόδικο δικαστήριο.

Οι τρεις εμπλεκόμενοι είχαν συλληφθεί τη Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009 στις 12.30 το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί διενήργησαν «έφοδο» στο σπίτι των δραστών, παρουσία και του αρμόδιου εισαγγελέα όπου και βρήκαν να κατέχουν από κοινού 12,5 γραμ. ηρωίνη, 0,4 γραμμάρια ινδική κάνναβη, 26 χάπια Lexotanil, δύο χάπια Tavor, ένα χάπι Hipnosedon, και τρία κινητά τηλέφωνα.

Επίσης στη κατοχή της 38χρονης βρέθηκε το ποσό των 445 ευρώ, το οποίο μαζί με τις ναρκωτικές ουσίες, τα χάπια και τα κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.