Ροδίτισσα κατηγορείται για απάτη ύψους 4 εκατ. ευρώ

Το Σεπτέμβριο του 2017 θα εκδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου η υπόθεση 40χρονης Ροδίτισσας η οποία κατηγορείται για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων, και συγκεκριμένα ότι εκταμίευσε πριν από οχτώ χρόνια από τράπεζα της περιοχής μας το ποσό των περίπου 4 εκατ. ευρώ!

Η δίκη επρόκειτο να γίνει χθες όμως τελικά αναβλήθηκε για τις 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Ιανουάριο του 2015, το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δικαστήριο έκρινε ένοχη την 40χρονη για τις κατηγορίες της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις των νόμων και την καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 20.000 ευρώ.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και άλλα τρία άτομα, ο διευθυντής της τράπεζας από όπου είχε γίνει η συναλλαγή, ο διευθυντής του υποκαταστήματος και ο ταμίας οι οποίοι και αθωώθηκαν από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η υπόθεση εκτυλίχθηκε τον Οκτώβριο του 2008, όταν στις 10 του μήνα η 40χρονη εμφανίστηκε στην τράπεζα και προσκομίζοντας ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που αφορούσε αγοραπωλησία οικογενειακού της ακινήτου, ζήτησε να λάβει έμβασμα ποσού άνω των 4 εκατ. ευρώ.

Πράγματι η 40χρονη φέρεται να έλαβε σε μετρητά το ποσό του ενός εκατ. ευρώ και σε επιταγές τα υπόλοιπα.

Μερικές μέρες αργότερα η Γαλλική τράπεζα ενημέρωσε με μήνυμα της ότι η όλη ιστορία ήταν προϊόν απάτης και άμεσα κινήθηκαν ενέργειες για να μπλοκαριστούν τα χρήματα, μέρος των οποίων ωστόσο είχε ήδη εκταμιευθεί.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Στέλιος Αλεξανδρής.