Πραγματοποιήθηκε η απονομή  πιστοποιήσεων ξένων γλωσσών

Την 9 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», η τελετή απονομής των πιστοποιητικών Ξένων Γλωσσών στους μαθητές και τις μαθήτριες που πήραν μέρος στις εξετάσεις (Μάιος - Ιούνιος 2016), οι οποίες στέφθηκαν με σημαντικές επιτυχίες για τους μαθητές.

Φέτος απονεμήθηκαν συνολικά 253 πιστοποιήσεις στους μαθητές και τις μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Από αυτές οι 186 ήταν για την αγγλική γλώσσα, οι 25 για τη γερμανική γλώσσα και οι 42 για την γαλλική γλώσσα.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Γενικός Διευθυντής των  Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κ. Κυριάκος Κυριακούλης ο οποίος επεσήμανε την ιδιαίτερη αξία της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης για τους σημερινούς μαθητές και αυριανούς πολίτες, και έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές για τις επιτυχίες τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς για το σημαντικό διδακτικό έργο που προσέφεραν στους μαθητές.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου ο οποίος, συνεχάρη τους μαθητές για τις επιτυχίες τους και επαίνεσε το έργο που επιτελείται στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στο έργο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την εκπαίδευση στα Δωδεκάνησα.

Από την Αθήνα χαιρέτησε την εκδήλωση ο κ. Cliff Parry, Academic Manager του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εκμάθησης των ξένων γλωσσών, στη αξία των πιστοποιήσεων και συνεχάρη τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» για το έργο που επιτελούν στην εκμάθηση των ξένων γλωσσών στους μαθητές τους.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και η κ. Όλγα Λεοντάρη (επίσημη εκπρόσωπος των εξετάσεων Cambridge Language Assessment), η οποία αναφέρθηκε στην αξία της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης και στα υψηλά ποσοστά επιτυχίας των μαθητών των  Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» στις εξετάσεις πιστοποίησης ξένων γλωσσών.

Στη τελετή απονομής των πιστοποιήσεων ξένων γλωσσών παρευρέθηκαν, χαιρέτησαν την εκδήλωση και απένειμαν πιστοποιήσεις στους μαθητές, η κ. Ράνια Κοσσιώρη, Πρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας στη Ρόδο και η κ. Αλίκη Μοσχή Πρόξενος της Γαλλίας στη Ρόδο.

Στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» η ξενόγλωσση εκπαίδευση ξεκινά από το Νηπιαγωγείο και εκτείνεται μέχρι το Λύκειο, μέσω της εφαρμογής ενός ενιαίου προγράμματος. Η εντατική διδασκαλία των ξένων γλωσσών (Αγγλικών και Γερμανικών και Γαλλικών) σε επίπεδα, αποβλέπει στο να επιτύχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες άνεση στην κατανόηση και χρήση των ξένων γλωσσών και στην απόκτηση πιστοποιήσεων. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το βασικό εμπλουτισμένο τους πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να πάρουν μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης που διεξάγονται από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς. Για την Αγγλική Γλώσσα οι μαθητές λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις που προσφέρονται από το Cambridge ESOL (τμήμα του University of Cambridge), το EDI και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Για την Γαλλική Γλώσσα, οι μαθητές συμμετέχουν  στις εξετάσεις που οργανώνονται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Για τη Γερμανική Γλώσσα οι μαθητές παίρνουν μέρος στις εξετάσεις που προσφέρονται από το Goethe-Institut των Αθηνών και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Αξίζει να επισημανθεί ότι τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» στις εξετάσεις γλωσσομάθειας ήταν ιδιαίτερα υψηλά. Διαπιστώνεται χρόνο με το χρόνο μια σημαντική βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου στη μάθηση των ξένων γλωσσών. Δεν είναι μόνο οι υψηλές βαθμολογίες που πέτυχαν οι μαθητές, ούτε η διαχρονικότητα των επιτυχιών αλλά και το γεγονός ότι οι επιτυχίες των μαθητών είναι αποτέλεσμα της συστηματικής εργασίας που έχει πραγματοποιηθεί μέσα στο σχολείο.

Μετά την απονομή των πιστοποιητικών, μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν χορευτικά δρώμενα εμπνευσμένα από τις παραδόσεις των ευρωπαϊκών λαών. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γευθούν εδέσματα φτιαγμένα με συνταγές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που είχαν παρασκευάσει γονείς και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».  

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες για τις επιτυχίες τους στις εξετάσεις ξένων γλωσσών, αλλά και στους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν με συνέπεια και μεθοδικότητα για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.