Ηλεκτροκίνητα τρίκυκλα στη Νίσυρο

Στην Αθήνα παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου. Είχε μια σειρά επαφών και συναντήσεων που αφορούν το Δήμο Νισύρου.

Παρουσία εκπροσώπου της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης (ΕΕΑ) υπέγραψε την αποδοχή δωρεάς δύο ηλεκτροκίνητων τρικύκλων για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών.
Η ΕΕΑ έχει παραδώσει στο Δήμο 120 κάδους για να χρησιμοποιηθούν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης.
Την ίδια μέρα ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με το επιτελείο της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) και έγινε προγραμματισμός για τα έργα του Δήμου Νισύρου προς χρηματοδότηση.

Επίσης είχε συναντήσεις στο υπουργείο Οικονομίας για το θέμα των Ιαματικών Λουτρών.
Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου το πρωί είχε συνάντηση με μέλη της Νισύρικης παροικίας και συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν το νησί μας.
Την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος ήταν στη Ρόδο όπου είχε σειρά συναντήσεων με τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Νομού Δωδεκανήσου, με μέλη της τεχνικής υπηρεσίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για έργα και μελέτες του Δήμου Νισύρου και είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Ο Δήμαρχος ξαναβρέθηκε στη Ρόδο την Παρασκευή και Σάββατο 11 και 12 Νοεμβρίου για να λάβει μέρος στο πρώτο τακτικό συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου. Την Παρασκευή είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο και συζήτησαν για το έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ στους οικισμούς της Νισύρου με την υπόσχεση του περιφερειάρχη να συμβάλει η περιφέρεια οικονομικά στην ολοκλήρωση του έργου.

Το βράδυ επισκέφθηκε την λέσχη του συλλόγου των Νισυρίων της Ρόδου και μετά παραβρέθηκε σε δείπνο που παρέθεσε η περιφέρεια για τους συνέδρους. Το Σαββάτο παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου όπου παρόντες ήταν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός του ίδιου υπουργείου κ. Νεκτάριος Σαντορινιός και  ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης. Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, το πρωί, ο Δήμαρχος έφθασε στην Κώ και παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Νισύριου πρώην υφυπουργού τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη «Μαύρο και Δαγκωτό» των εκδόσεων Ψυχογιός.