Ύψιστος τίτλος τιμής για έναν Ροδίτη που ζει στην Αμερική

Έναν Ροδίτη, που ζει κι εργάζεται στην Αμερική τα τελευταία 55 χρόνια, τίμησε ο κυβερνήτης της πολιτείας Ιντιάνα, για το γεγονός ότι για πάνω από ενάμιση χρόνο, ο ίδιος και η οικογένειά του, προσέφεραν φαγητό σε δεκάδες άπορους και άστεγους που ζούσαν κοντά στα εστιατόρια όπου διατηρεί!

Πρόκειται για τον Λευτέρη Φεγγάρα, από τα Μαριτσά, που έφυγε από το νησί της Ρόδου σε πολύ μικρή ηλικία και μέσα από σκληρή εργασία κατάφερε να δημιουργήσει μια μικρή αλυσίδα από επιχειρήσεις – εστιατόρια, στο οποίο απασχολείται η οικογένειά του αλλά και πολλοί υπάλληλοι.

Ο κος Λευτέρης Φεγγάρας και η οικογένειά τουΟ κος Λευτέρης Φεγγάρας και η οικογένειά του

 

Ο  Λευτέρης Φεγγάρας, τιμήθηκε για τα όσα αθόρυβα προσέφερε ο ίδιος και η οικογένειά του στο Μίσιγκαν Σίτι. Ο ίδιος προσέφερε ζεστό φαγητό στους εθελοντές που εργάστηκαν για να κατασκευάσουν ένα σπίτι που θα φιλοξενούσε αστέγους, επί ενάμιση χρόνο.

Το γεγονός δεν άφησε ασυγκίνητο τον κυβερνήτη της περιοχής,  και τον  Γερουσιαστή  Jim Arnold (D-La Porte)  ο οποίος του απένειμε, την υψηλότερη τιμή που παραχωρείται από το κράτος σε κάθε πολίτη της Ιντιάνα.

Κατά τη διάρκεια δεξίωσης στο Galveston Ψητοπωλείο που διατηρεί, ο ροδίτης επιχειρηματίας είπε ότι ήταν έκπληξη για τον ίδιο και δήλωσε  ενθουσιασμένος, από την παραλαβή του από την τιμή που του έκαναν.

 Έδειξε μάλιστα τόσο έκπληκτος και υποστήριξε ότι το βραβείο αυτό νόμιζε ότι προορίζονταν για κάποιον άλλον!

Ο  Λευτέρης Φεγγάρας, έχει στην κατοχή του τρία εστιατόρια κι ένα ψητοπωλείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος προσφέρει χωρίς  να περιμένει τίποτα από κανέναν. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ron Meer που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, κάθε χρόνο προσφέρει δεκάδες γεύματα αγάπης σε άπορους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Ο ίδιος και η οικογένειά του είχαν επίσης παίξει σημαντικό ρόλο όταν στον Ιανουάριο του 2014 σε ένα από τα πιο τρομακτικά τροχαία ατυχήματα που έγιναν στην Αμερική όπου συνετρίβησαν περίπου 45 αυτοκίνητα, περιέθαλψαν μαζί με την κόρη του Αναστασία δεκάδες οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί στο σημείο,  επί ώρες, παρέχοντας φαγητά και ποτά μέχρι να αποκατασταθεί και πάλι η κυκλοφορία.