Εκδήλωση στη Ρόδο για τα δικαιώματα των παιδιών

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και  το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας «Δίοδος», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σας προσκαλούν στην ανοιχτή διαδραστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12:00-15:00μ.μ., στον πεζόδρομο Νικολάου Πλαστήρα, στην Πλατεία Κύπρου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, πολίτες και μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ποιο δικαίωμα του παιδιού θεωρούν ότι παραβιάζεται περισσότερο σήμερα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση της ευρύτερης Κοινότητας για τα δικαιώματα του παιδιού, καθώς και η ανάδειξη των σημερινών συνθηκών, αξιοποιώντας την ενεργή συμμετοχή ενηλίκων και παιδιών.  
 
Στις 20 Νοεμβρίου 1989, η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε να προστατεύσει τα δικαιώματα του Παιδιού, υιοθετώντας τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Από τότε, η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Παιδιών.

Η συγκεκριμένη Σύμβαση είναι το πρώτο παγκόσμιο δεσμευτικό κείμενο για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν και περιλαμβάνει στοιχειώδεις αρχές για την ευημερία, την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών στα διάφορα στάδια της εξέλιξής τους.