Δ. Γάκης: Τα κοινωνικά «αντανακλαστικά» της κυβέρνησης, δίνουν άμεσα λύσεις που στηρίζουν τις δομές κοινωνικής πρόνοιας της Δωδεκανήσου

Στη στήριξη των δομών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α.) και την αναβάθμιση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας στις πιο ευαίσθητες κοινωνικά και ηλικιακά ομάδες των συμπολιτών μας στη Δωδεκάνησο, επικεντρώθηκε η συζήτηση στη συνάντηση εργασίας μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανούς Φωτίου, του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη, του προέδρου του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α. Γιάννη Μαρίνου και του διευθυντή του Κέντρου Βασίλη Κυρίτση, παρουσία της νομικής συμβούλου της υπουργού Βάλιας Αυγερινού, που πραγματοποιήθηκε στις 14.11.16.

Βασικό θέμα στην ατζέντα της συνάντησης, ήταν το ζήτημα της διαθήκης της Πάολας Νεστορίδου, αναφορικά με την επιθυμία της διαθέτιδος για την κατασκευή νέας πτέρυγας γηροκομείου στα Κολύμπια.

Στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενημέρωση από τα στελέχη του Κέντρου και ανταλλαγή απόψεων για το έργο και την πορεία του θέματος, για το οποίο η κα αναπληρώτρια υπουργός είχε ενημερωθεί αρχικά κατά την επίσκεψή της στη Ρόδο τον Αύγουστο, στη συνέχεια με πιο αναλυτικά στοιχεία που τεκμηριώνουν το θέμα, καθώς και με σχετική επιστολή που της απέστειλαν οι εκτελεστές της διαθήκης, αρχές Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια, αφού επισημάνθηκε και από τον βουλευτή Δωδεκανήσου η μεγάλη αναγκαιότητα, αλλά και η συμβολική σπουδαιότητα ενός τέτοιου έργου, συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα εκκρεμή νομικά και τεχνικά ζητήματα.

Από την πλευρά του υπουργείου, υπάρχει θετική ανταπόκριση για την ολοκλήρωση των ενεργειών που απαιτούνται ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την άμεση υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για την κοινωνία της Ρόδου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης και άλλα επί μέρους ζητήματα που απασχολούν το Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α., ενώ δόθηκε και η υπόσχεση από πλευράς αναπλ. υπουργού, περί δρομολόγησης των διαδικασιών για την εξασφάλιση λεωφορείου 30 θέσεων, που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των δομών του Κέντρου.

«Δεν μπορεί να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική δίχως έργα που αποδίδουν κοινωνική δικαιοσύνη, σε όλα τα επίπεδα δράσεων και επωφελούμενων. Τοπικά και περιφερειακά. Είναι η κατάλληλη στιγμή να βοηθήσουμε, ο καθένας από τη δική του πλευρά, να γίνει η κοινωνική αλληλεγγύη πράξη.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι καθοριστική η στήριξη που παρέχει καθημερινά η κυβέρνηση - μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και προγράμματα - στην αντιμετώπιση των ζητημάτων κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης στην ευαίσθητη νησιωτική Ελλάδα», είπε ο Δημήτρης Γάκης.