Μήνυση κατά κτηνοτρόφου που παραβίασε παγίδα σύλληψης ανεπιτήρητων του Δήμου Ρόδου

Ειδικό συνεργείο του Δήμου της Ρόδου συνέλαβε επ’ αυτοφώρω, σήμερα Τετάρτη στις 10:00 πμ, κτηνοτρόφο ο οποίος παραβίασε και κατέστρεψε παγίδα σύλληψης ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων του Δήμου, στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαγέλλου.

Ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος, παρατηρήθηκε πολλάκις να βρίσκεται κοντά στις παγίδες αυτές, που νόμιμα κατασκευάζουν τα συνεργεία του Δήμου, βάση του Ν. 4056/2012 και αυτό κίνησε τις υποψίες για δολιοφθορά και παραβίαση αυτών και έτσι με εντολή του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Πρωτογενούς Τομέα, Γιώργου Πόκκια εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι για την περιφρούρηση αυτών των παγίδων.

 

 

Μετά την σύλληψη, κλήθηκε το ΑΤ Αρχαγέλλου, που συνέλαβε και οδήγησε στο αυτόφωρο τον παραβάτη κτηνοτρόφο - που σημειωτέον, τα περισσότερα ζώα του δεν έχουν ενώτια - κατόπιν μηνύσεως που του υποβλήθηκε από την Αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου και στην οποία αναφέρεται ότι και στο παρελθόν πολλές άλλες φορές, στο συγκεκριμένο σημείο, έχουν παρατηρηθεί παρόμοιες παραβατικές συμπεριφορές και ενέργειες.

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης δήλωσε, μετά και το συγκεκριμένο περιστατικό, την ισχυρή αποφασιστικότητα του Δήμου και των Υπηρεσιών του, στην πάταξη των φαινομένων της ανεπιτήρητης βόσκησης που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο, προκαλούν καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες και ιδιωτικές περιουσίες και προσβάλουν την εικόνα και την αισθητική του Νησιού μας.