Μια πολύ ωραία βραδιά στην ακρόπολη της Ρόδου

Νυχτερινό περίπατο στην αρχαία ακρόπολη της Ρόδου με την ευκαιρία της ιστορικής Πανσελήνου της 14ης Νοεμβρίου 2016, πραγματοποίησαν δεκάδες συμπολίτες μας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε στις 8 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ο Σύλλογος Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου με φωτογράφιση στην Αρχαία Ακρόπολη της Ρόδου, αρχαιολογική ξενάγηση αλλά και αστρονομικό μάθημα, από τον κ. Στράτο Κουφό.

Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν, τα νεαρά παιδιά που γοητεύσαν τους παρευρισκομένους με τη μουσική τους στα σκαλοπάτια της μεγάλης κλίμακας ανόδου προς το τέμενος του Πυθίου Απόλλωνος, με βιολί και δυο φλάουτα από το Γιώργο και τη Λίλη Ζαρίφη και τη Δανάη Γιάνναρη, ενώ απέναντι έλαμπε το φεγγάρι!

Στο χώρο του ναού της Αθηνάς Πολιάδος και του Διός Πολιέως που κατέληξε το περπάτημα,  το πλήθος συντρόφευσαν ο Κώστας Σταυριανάκης με την κιθάρα του και ο Θανάσης Βερδελής με το σαξόφωνο, ζεσταίνοντας όλους, όπως και το κρασί και τα κεράκια από τη Σέβη και την Ευαγγελία.

Κατά κοινή ομολογία επρόκειτο για μία πολύ ωραία βραδιά με αυτό το κάτι διαφορετικό που έζησαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν στους υπέροχους αυτούς χώρους, ζωντανεύοντας μνήμες και συναισθήματα.

(Φώτο: Κώστας Ασλανίδης)