Επίκαιρα και διαχρονικά τα  μηνύματα του Πολυτεχνείου

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου και ειδικά το τρίπτυχο «Ψωμί-Παιδεία- Ελευθερία» παραμένει επίκαιρο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, με αφορμή τη σημερινή επέτειο εορτασμού. Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

 

«Η ηρωική εξέγερση στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973 κόντρα στο καθεστώς της χούντας παραμένει ζωντανό σύμβολο αγώνα. Φοιτητές και εργαζόμενοι ένωσαν τις φωνές τους με την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία διεκδικώντας Δημοκρατία, ελευθερία, δικαίωμα στην παιδεία και στην πρόοδο.

Με τον αγώνα τους το ελληνικό ζήτημα διεθνοποιήθηκε, δημιουργήθηκε ένα κύμα αλληλεγγύης στην αντίσταση του ελληνικού λαού, η χούντα έπεσε και το Πολυτεχνείο έγινε ορόσημο κάθε αγώνα για καλύτερες συνθήκες ζωής στη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας.

Η σημερινή συγκυρία δεν επιτρέπει απάθεια, εφησυχασμό ή απογοήτευση. Αντίθετα, επιβάλλει τα ίδια οράματα να μας εμπνεύσουν και να μας ενώσουν σε κοινούς αγώνες για αξιοπρέπεια. Στην Ελλάδα των Μνημονίων, που διαλύονται όλα τα κοινωνικά δικαιώματα, η ανεργία έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά ποσοστά, οι συντάξεις έγιναν επιδόματα πρόνοιας, οι εργαζόμενοι  αμείβονται με μισθούς πείνας όταν βρίσκουν δουλειά και οι νέοι οδηγούνται στη μετανάστευση, το τρίπτυχο «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» καθίσταται επίκαιρο και διαχρονικό και μας υποχρεώνει σε νέους αγώνες με τα ίδια αιτήματα.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αγωνίζεται καθημερινά στην πράξη για να παραμείνουν επίκαιρα τα μηνύματα που εκπέμπει και καλεί όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, σπουδαστές και νεολαία να συνεχίσουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους για δημοκρατία ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη.