Μήνυμα του δημάρχου Ρόδου  Φώτη Χατζηδιάκου για το Πολυτεχνείο

Οι μνήμες και τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973 για αξιοπρέπεια, ελευθερία και δημοκρατία είναι τόσο επίκαιρα, που πρέπει να τα αναστοχαστούμε για να  επαναπροσδιορίσουμε τον κοινό αγώνα για την διαφύλαξή τους.

Οι απάνθρωποι μηχανισμοί της δικτατορίας, που εξέφραζαν οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, της κατάλυσης του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας ήρθαν σε σύγκρουση με τα ιδεώδη αυτά.

Η γενιά του Πολυτεχνείου με τον αντιδικτατορικό αγώνα της αντιστάθηκε στην πολιτική και κοινωνική αυτή παρακμή της ελληνικής κοινωνίας και συνέβαλε στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ισονομίας.

Ο αγώνας της γενιάς αυτής σημάδεψε ανεξίτηλα την μνήμη όλων μας και μας προτρέπει όσο ποτέ άλλοτε να αντισταθούμε στις απειλές, στον φόβο και, στην τρομοκρατία, που σημαδεύουν και πάλι την Δημοκρατία.

Σήμερα μέσα από την πολύπλευρη κρίση αξιών ο επετειακός εορτασμός για την εξέγερση του Πολυτεχνείου μας καθοδηγεί ενάντια σε κάθε μορφής βίας και αυταρχισμού.

Η 17η του Νοέμβρη αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης των αγώνων για την εδραίωση της δημοκρατίας, της ισότητας και της ελευθερίας και είναι χρέος όλων μας να την τιμούμε.