Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές της Ρόδου

Γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες και το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον στην αγορά εργασίας, η Λέσχη Lions Ρόδου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 στις 17:00 στη νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου, ημερίδα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών/τριών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές/τριες, καθώς και οι γονείς και κηδεμόνες τους, θα παρακολουθήσουν αξιόλογες εισηγήσεις. Στη συνέχεια, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με έμπειρους επαγγελματίες και επιστήμονες από πολλούς επαγγελματικούς χώρους. Θα πάρουν απαντήσεις σε ερωτήματά τους, καθώς και προβληματισμούς τους ως προς τα πιθανά επαγγέλματα, τα οποία θα επιθυμούσαν να ακολουθήσουν στη συνέχεια των σπουδών τους.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα αναπτυχθούν τα ακόλουθα θέματα:
• «Σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επιλέγοντας τον κατάλληλο δρόμο». Εισηγητής: Δρ. Καραγιάννης Ιωάννης, Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών των Νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων-Συγγραφέας.

• «Προσωπικότητα, σπουδές, επάγγελμα: μία άρρηκτη σχέση και μία εξελικτική διαδικασία». Εισηγήτρια: Βλάχου Όλγα, Κοινωνιολόγος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού νέων Δωδεκανήσου.

Μετά τις εισηγήσεις και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει σχετικά με αυτές, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους προσκεκλημένους επιστήμονες και επαγγελματίες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.  Έχουν κληθεί για να απα-ντήσουν στις ερωτήσεις των παιδιών ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ υποστράτηγος Βασίλειος Κουκουλομάτης, ο αστυνομικός Διευθυντής Α’ Δωδεκανήσου Ταξίαρχος κ. Φώτης Νικολόπουλος, ο κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου Αντιπλοίαρχος κ.

Σπυρίδων Τάτης, ο επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Διεθνούς Πολιτικής και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης κ. Ντάλης Σωτήριος, η επίκουρη καθηγήτρια νεοελληνικής λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Χριστοδουλίδου Λουΐζα, ο κ. Μανουσάκης Φώτης  επίτιμος Σύμβουλος οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της Ελλάδας, ο επίτιμος πρόξενος της Μ. Βρετανίας στη Ρόδο κ. Δημητριάδης Δημήτριος και πολλοί άλλοι αξιόλογοι επιστήμονες και επαγγελματίες.

Ο πλήρης κατάλογος των προσκεκλημένων επιστημόνων και επαγγελματιών θα ανακοινωθεί μετά την οριστικοποίησή του.

Προβλέπεται να λειτουργήσουν ομάδες ενημέρωσης για τους ακόλουθους επαγγελματικούς ή επιστημονικούς κλάδους:
1. Marketing και Διοίκηση, Ασφαλιστές
2. Αεροπορικά και Ναυτιλιακά Επαγγέλματα
3. Αντιπρόσωποι Διπλωματικού Σώματος και Διεθνών Σχέσεων

4. Αρχιτέκτονες Μηχανικοί - Πολιτικοί Μηχανικοί
5. Σώματα ασφαλείας (Στρατός – Αστυνομία – Πυροσβεστική-Λιμενικό Σώμα
6. Βιοτέχνες και έμποροι
7. Γυμναστές και Φυσικοθεραπευτές

8. Νομικές επιστήμες (Δικαστικοί, Δικηγόροι)
9. Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
10. Ιατροί (παθολογικές και χειρουργικές ειδικότητες, Οδοντίατροι)
11. Πρωτογενής τομέας (Γεωργική παραγωγή – Κτηνοτροφία - Μελισσοκομία)

12. Οικονομολόγοι - Τραπεζικοί υπάλληλοι – Λογιστές
13. Πληροφορική και επιστήμες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
14. Τουριστικά Επαγγέλματα – Σχολές μαγειρικής
15.  Βιομηχανίες ποτών, Χημικοί Εργαστηρίων

Πιστεύουμε ότι με την ημερίδα αυτή θα προσφέρουμε στους μαθητές, τους γονείς και τους κηδεμόνες τους μια πλήρη και έγκυρη ενημέρωση για τα θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού που τους απασχολούν.

Η Οργανωτική Επιτροπή:
Ιωάννα Τσάρπα
Βλάσης Τσίννας
Ευαγόρας Νικολάου

Για τη Λέσχη Lions Ρόδου,
Η Πρόεδρος  
L. Ιωάννα Τσάρπα
Ο Γ. Γραμματέας
L. Ιωάννης Τσιρίμπης