Πολεμικό το κλίμα στην Κω

Την πλήρη αντίθεσή τους στην αύξηση των δημοτικών τελών, εκφράζουν σε όλους τους τόνους οι φορείς της Κω.

Η Ένωση Ξενοδόχων, ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Εστίασης, το ΕΒΕΔ, αλλά και οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, χαρακτηρίζουν τις επικείμενες αυξήσεις εξοντωτικές.

«Δεν είναι δυνατόν σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, με πτώση του τζίρου 50% και 70%, αντί να γίνονται μειώσεις να γίνονται αυξήσεις στα τέλη» δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου ο εκπρόσωπος του ΕΒΕΔ στην Κω, Στέργος Γιαλίζης, προαναγγέλλοντας -σε περίπτωση που οι αυξήσεις στα τέλη ψηφιστούν- προσφυγή του ΕΒΕΔ κατά της απόφασης.

Χαριστική βολή για την τοπική οικονομία, χαρακτηρίζει την αύξηση των τελών, έως και 127%, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Κω «ΟΡΑΜΑ».

«Η δημοτική αρχή χωρίς προσχηματικές δικαιολογίες, επιβάλει στους δημότες της Κω το δικό της μνημόνιο με τον πλέον ανάλγητο και κυνικό τρόπο», προσθέτοντας ότι με τη στάση της στο μεταναστευτικό κατάφερε να εξαφανίσει από το νησί 300.000 τουρίστες μέσα σε δύο χρόνια, κατάφερε να εκδιώξει τη Ryanair και κατάφερε να μειώσει τον προϋπολογισμό για την τουριστική προβολή της Κω.

«Παρ’ ότι βλέπει το φετινό τζίρο του νησιού να μειώνεται κατά 270 εκατομμύρια ευρώ, αυξάνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα τέλη που πληρώνουν οι δημότες» αναφέρει η παράταξη «ΟΡΑΜΑ».