Πατέρας και δύο γιοι στην  ανακρίτρια για κλοπές στα χωριά

Τρεις αθίγγανοι, ο 39χρονος πατέρας και οι δύο του γιοι ηλικίας 18 και 14 ετών αντίστοιχα, θα περάσουν σήμερα την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν για τις «επισκέψεις» που έκαναν σε χωριά της Ρόδου, από όπου αφαιρούσαν κοσμήματα, αλουμίνια και χαλκοσωλήνες από σπίτια, οικόπεδα και αγροκτήματα!

Οι δράστες, είχαν εντοπιστεί τον Ιανουάριο του 2016 μετά από «έφοδο» που είχαν κάνει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Καρακόνερο, και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για πέντε κλοπές και μία απόπειρα κλοπής!
Η δικογραφία παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια Ρόδου όπου προχθές προσήχθη ένας ακόμη αθίγγανος ηλικίας 14 ετών που επίσης κατηγορείται στην ίδια υπόθεση.

Ο ανήλικος, σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.
Σήμερα πρόκειται να απολογηθούν οι άλλοι τρεις ΡΟΜΑ συνοδευόμενοι από τη συνήγορο τους κ. Κατερίνα Μαραγκού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δράστες έδρασαν από τον Οκτώβριο έως και τέλος Δεκεμβρίου 2015 σε Θεολόγο, Φαληράκι και Κολύμπια!

Αναλυτικότερα και όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, μετά από ενδελεχή αξιολόγηση στοιχείων σκιαγραφήθηκε ο τρόπος δράσης των κατηγορουμένων (modus operandi) οι οποίοι ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κινούνταν με φορτηγό αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές και εισέρχονταν σε κατοικίες, οικόπεδα και αγροκτήματα απ’ όπου αφαιρούσαν, μεταξύ άλλων, κοσμήματα, αλουμίνια και χαλκοσωλήνες.

Για εντοπισμό των δραστών και την πλήρη διακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι:
• Την 10.10.2015 το μεσημέρι στην περιοχή Θεολόγος, παραβίασαν αποθήκη και αφαίρεσαν από τον περιβάλλοντα αντικείμενα αλουμινίου

• Την 24.11.2015 το μεσημέρι στα Κολύμπια, αφαίρεσαν από αυλή κατοικίας είδη υπόδησης

• Την 23.10.2015 το μεσημέρι στην Ιαλυσό, μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε κατοικία και αφαίρεσαν κοσμήματα

• Την 26.11.2015 πρωινές ώρες στην περιοχή Θεολόγος, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αλουμίνια αντικείμενα από ιδιόκτητο οικόπεδο

• Την 26.11.2015 πρωινές ώρες στην περιοχή Θεολόγος, αφαίρεσαν  χαλκοσωλήνες, τζαμόπορτες και αντικείμενα αλουμινίου από αγρόκτημα

• Την 28.12.2015 στο Φαληράκι, παραβίασαν αποθήκη αφαίρεσαν 150 ξαπλώστρες

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατασχέθηκε, ενώ οι ίδιοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.