Εντυπωσίασε ο Μιχάλης Χατζηιωάννου στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Με έναν πολύ καλό χρόνο επέστρεψε στη βάση του μετά τη συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας την περασμένη Κυριακή ο Μιχάλης Χατζηιωάννου.

Φέτος βρέθηκε  για τέταρτη χρονιά στη σπουδαία αυτή διοργάνωση κι έφτασε στον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο μετά από 2.56.12, αγωνιζόμενος με τα χρώματα του ΑΟ  Σύμης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο καλός χρόνος στο Μαραθώνιο Ρόδου βοήθησε τον αθλητή από τη Σύμη να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του με ειδική κατάταξη στην παραπάνω διοργάνωση για τους ελίτ  Έλληνες κι έδειξε πως μπορεί να έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Φέτος, με πρόγραμμα από τη Ράνια Ρεμπούλη, πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Μαραθώνιο και τα 10.000μ., ο Μιχάλης Χατζηιωάννου προπονήθηκε εξ ολοκλήρου στη Σύμη και κατετάγη 24ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κάτι πολύ σημαντικό.

Αν και ξεκίνησε τον αθλητισμό παίζοντας ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα του νησιού, ένας τραυματισμός στα 23 του χρόνια τον οδήγησε να σταματήσει και να ξεκινήσει λόγω της αντοχής του τους αγώνες δρόμου.

Με την παρότρυνση άλλου ενός μαραθωνοδρόμου, του Γιώργου Μαγκαφά, ο Μιχάλης Χατζηιωάννου που συμμετείχε μόνο στον τοπικό αγώνα δρόμου από τη Σύμη στον Πανορμίτη, στη συνέχεια στάθηκε και στην εκκίνηση του Μαραθωνίου Αθηνών. Έτσι, 27 ετών τώρα, αφού ζει στη Σύμη, όλες οι προπονήσεις πραγματοποιούνται εκεί αλλά αυτό δεν απασχολεί το Μιχάλη Χατζηιωάννου αφού όλοι οι κάτοικοι του νησιού αναγνωρίζουν την τεράστια προσπάθειά του.

Το γεγονός ότι έφερε χρόνο κάτω από τρεις ώρες στον αγώνα της Αθήνας, το δυσκολότερο Μαραθώνιο παγκοσμίως, λέει πολλά για τις θυσίες του ώστε να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται.

Αν και δεν υπάρχει όση στήριξη χρειάζεται από το Δήμο και το σύλλογό του, σε καμία περίπτωση δεν παραπονιέται, αφού γνωρίζει ότι, ειδικά αυτό το διάστημα λίγοι είναι οι αθλητές που έχουν βοήθεια σε κάθε επίπεδο πανελλαδικά. Άλλωστε, το γεγονός και μόνο ότι όλες οι προπονήσεις βγαίνουν εκεί χωρίς να υπάρχουν οι διαδρομές που βοηθούν, είναι από μόνο του ένας άθλος…

 

Ο Μιχάλης Χατζηιωάννου με τη Ράνια Ρεμπούλη και τον προπονητή της, Παναγιώτη ΧαραμήΟ Μιχάλης Χατζηιωάννου με τη Ράνια Ρεμπούλη και τον προπονητή της, Παναγιώτη Χαραμή