Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών  θα έχει σύντομα ο δήμαρχος Ρόδου

Την πρώτη του συνάντηση με το νέο Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη αναμένεται να έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, οπότε και έχει προγραμματίσει τη συνάντηση με τον Υπουργό, η οποία βέβαια θα έχει ως κυρίαρχο θέμα το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη».
Ως γνωστόν, ο Δήμος Ρόδου και γενικά οι Δήμοι της περιοχής μας έχουν αρκετά θέματα που θέλουν «να περάσουν» στο νομοσχέδιο. Ένα από αυτά είναι οι εκκρεμότητες μετά την κατάργηση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. και δη για τις βεβαιωμένες οφειλές, θέμα που επείγει να διευθετηθεί.

Εκτός, όμως, από αυτό, ο Δήμαρχος αναμένεται να εκθέσει στον Υπουργό και τις δυσλειτουργίες που έχουν προκληθεί στους Δήμους από τις 8 Αυγούστου φέτος, με το νέο νόμο 4412 που αλλάζει ριζικά όλο το σύστημα διεξαγωγής των διαγωνισμών στο δημόσιο.
Εξαιτίας αυτού έχουν «παγώσει» και οι διαγωνισμοί στο Δήμο, κάτι που του προκαλεί δυσλειτουργίες αφού οι περισσότεροι έχουν να κάνουν με προμήθειες.

Το «Ιαλύσιο»
Εν τω μεταξύ, στις 20 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του «Ιαλύσιου» σε ιδιώτη και χθες ο Δήμαρχος το επισκέφθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη διακήρυξη, σύμφωνα με την οποία η εκμετάλλευσή του θα είναι ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ενώ αποκλείστηκε η λειτουργία του ως κέντρο διασκέδασης.