Υπέροχη διαφήμιση της ΔΕΛΤΑ με επίκεντρο τους Αρκιούς (βίντεο)

Παίρνει το ποδήλατό του και τρέχει να συναντήσει τον φίλο του τον Κώστα την ώρα που φτάνει με το καΐκι του στο λιμάνι για να πάρει το αγαπημένο του γάλα.

Στο άκουσμα και μόνο της κόρνας ο Παναγιώτης, ο πρωταγωνιστής της ταινίας, που δεν είναι ηθοποιός αλλά πραγματικός κάτοικος του νησιού των Αρκιών, πετάει από τη χαρά του γιατί ξέρει ότι ήρθε η ώρα να κατέβει στο λιμάνι.Ξέρει ότι θα πάρει το αγαπημένο του γάλα αλλά και θα δει ένα αγαπημένο του πρόσωπο να ανταλλάξει μια κουβέντα.

Δεν περιμένει καν να φτάσει στο μαγαζί, ανεβαίνει στο καΐκι του ανθρώπου που κάθε μέρα του φέρνει το γάλα του και ένα χαμόγελο είναι αρκετό για να πάει καλά η μέρα.

Η ιστορία που λαμβάνει χώρα στο ακριτικό μικρονήσι των Δωδεκανήσων με τους 35 κατοίκους συμβαίνει καθημερινά σε διάφορες γωνιές της χώρας, όπου οι άνθρωποι της  ΔΕΛΤΑ φροντίζουν να φτάνουν κάθε μέρα, βρέξει - χιονίσει,  ώστε να μην λείψει από κανένα παιδί το φρέσκο γάλα, το τόσο αυτό βασικό αγαθό.

Το δέσιμο του μικρού Παναγιώτη και του Κώστα αποτυπώνει με τον πιο αληθινό τρόπο το συγκινητικό φιλμ της ΔΕΛΤΑ που γυρίστηκε στους Αρκιούς και μας θυμίζει πως όσο υπάρχουν άνθρωποι τα πιο δύσκολα γίνονται απλά.

Γιατί αυτό που για κάποιον ο οποίος ζει στην πόλη μπορεί να φαντάζει απλό και δεδομένο για κάποιους ανθρώπους που ζουν στην λεγόμενη άγονη γραμμή δεν είναι. 

Ξέρουν ότι το να φτάσει σε αυτούς ακόμη και ένα γάλα, που θεωρείται αυτονόητο για ένα παιδί στην ανάπτυξη, δεν είναι κάτι δεδομένο. Αν ο καιρός δεν το επιτρέπει μπορεί να μείνουν ολόκληρες μέρες αποκλεισμένοι οι κάτοικοι ενός ακριτικού νησιού. Χωρίς προμήθειες και χωρίς επαφή με τον άλλο κόσμο.

Ο Παναγιωτάκης, ένα από τα λιγοστά παιδιά των Αρκιών, έμαθε από μικρός να εκτιμά τα πράγματα που άλλοι θεωρούν δεδομένα. Ξέρει ότι όταν τελειώσει το γάλα που έχει στο ψυγείο δεν μπορεί να έχει και άλλο μέσα σε λίγη ώρα.

Όπως μας εξιστορεί η ταινία πρέπει να περιμένει τον άνθρωπο της ΔΕΛΤΑ που εφοδιάζει το νησί, να του φέρει φρέσκο.  Στο πρόσωπο του Κώστα όμως δεν βλέπει μόνο τον γαλατά αλλά ένα φίλο. Έναν άνθρωπο με τον οποίο θα πει τα νέα του και τον οποίο εμπιστεύεται ξεπερνώντας έτσι τα όρια της συναλλαγής, αναδεικνύοντας την αξία των ανθρώπινων σχέσεων και θυμίζοντάς μας την αξία που κρύβεται πίσω από την απλή ανθρώπινη επαφή.