Ανακοίνωση των Νομαρχιακών Επιτροπών Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ για τα αντισταθμιστικά του ΕΚΑΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Νομαρχιακές Επιτροπής Βόρειας και Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβανόμενη τις οικονομικές δυσκολίες που επιφέρει σε μερίδα πολιτών η εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων στα πλαίσια της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού, υλοποιεί καθημερινά τις δεσμεύσεις της για αντισταθμιστικά οφέλη εισοδηματικής αναπλήρωσης και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, με προτεραιότητα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.     

Με απόφαση της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου, εγκρίθηκε ο πίνακας των 89.764 δικαιούχων των αντισταθμιστικών μέτρων ΕΚΑΣ του ν. 4411/2016, καθώς και η πίστωση του σχετικού ποσού που ανέρχεται σε 20.988.036 ευρώ.

Η απόφαση αφορά όσους απώλεσαν παροχή άνω των 115 ευρώ και η καταβολή θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας αναδρομικά για τους  μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο. Η ακριβής ημερομηνία της καταβολής θα γνωστοποιηθεί με νέα ανακοίνωση του Υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν εφαρμοστεί οι διατάξεις που απαλλάσσουν από συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη όλους όσοι στερήθηκαν την παροχή ΕΚΑΣ και η ισόποση με το ΕΚΑΣ οικονομική ενίσχυση σε δικαιούχους με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%. Η καταβολή της ενίσχυσης σε συζύγους που απώλεσαν και οι δύο το ΕΚΑΣ θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου από τους ασφαλιστικούς τους φορείς.