Σε 18 εκατομμύρια ανέρχεται το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου

Σε 18 εκατομμύρια ανέρχεται το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου

Σε 18 εκατομμύρια ανέρχεται το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 357 ΦΟΡΕΣ

Θα τεθεί προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο στις 25 Νοεμβρίου

Το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου για το 2017, το οποίο ανέρχεται περίπου στα δεκαοκτώ εκατομμύρια ευρώ μαζί με εκείνο της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης, έρχεται για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου ενώ την Κυριακή 27 του μηνός θα συγκληθεί εκ νέου το Σώμα με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την έγκριση του νέου προϋπολογισμού ο οποίος ανέρχεται περίπου στα εκατόν ενενήντα εκατομμύρια ευρώ.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα
Καταρχήν, το Τ.Π. του Δήμου Ρόδου για το 2017 έχει συνολικό προϋπολογισμό 15.980.262,66 ευρώ ενώ το γενικό σύνολο της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων είναι 2.365.000 ευρώ.
Όσο αφορά στο Τ.Π. του Δήμου, οι πιστώσεις για το 2017 ανέρχονται στα 12.327.351 ευρώ. Επίσης, από το σύνολο των έργων, τα συνεχιζόμενα έργα το 2017 έχουν προϋπολογισμό 10.337.522 ευρώ ενώ οι πιστώσεις τους για τη νέα χρονιά ανέρχονται στα 5.194.611 ευρώ.
Επίσης, το σύνολο των νέων έργων έχει προϋπολογισμό 5.642.740 ευρώ, όσες και οι πιστώσεις για το 2017.

Όσο αφορά στα συνεχιζόμενα έργα, αυτά έχουν να κάνουν με βελτιώσεις, διαμορφώσεις και αποκαταστάσεις, έργα συντηρήσεων δηλαδή.
Επίσης, περιλαμβάνεται και η κατασκευή κερκίδων στο αθλητικό κέντρο του Αγίου στο Σουλά όπως και η ολοκλήρωση του ανοικτού κολυμβητηρίου στην Ιαλυσό.

Στα νέα έργα που προγραμματίζει ο Δήμος, περιλαμβάνονται πλακοστρώσεις, αναπλάσεις δημοτικών οδών κ.α. στα χωριά, ακόμη συντηρήσεις σχολικών μονάδων της πόλης, όπως και παιδικών σταθμών σε όλο το Δήμο.

Συντήρηση δημοτικών κτιρίων, κοινοχρήστων χώρων και πλατειών της πόλης, η αποκατάσταση φθορών στο κτίριο του Βενετοκλείου (σ.σ. 3ο και 5ο δημοτικό σχολείο), η συντήρηση και η επέκταση δικτύων ηλεκτροφωτισμού εκτός πόλης Ρόδου, όπως και αντικατάσταση φθαρμένων ιστών και σηματοδοτών σε κόμβους, η βελτίωση του φωτισμού στην οδό 7ης Μαρτίου,

αντικατάσταση και τοποθέτηση πινακίδων ονοματοθεσίας σε οδούς , ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή νέων και ανακατασκευή υφιστάμενων πεζοδρομίων στο Φαληράκι, ο ηλεκτροφωτισμός του δημοτικού γηπέδου Λάρδου, η κατασκευή πεζοδρομίων από τη νέα μαρίνα προς το εμπορικό λιμάνι της Ρόδου (σ.σ. οδός Αυστραλίας), η ανάπλαση του πάρκου του Ροδινιού, σωστικές παρεμβάσεις παραλιακού δρόμου της Κρεμαστής, βελτίωση των υποδομών της λαϊκής του Αγίου Δημητρίου καθώς και ίδρυση νέας ιχθυαγοράς κ.α.

Τ.Π. Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης
Όσο αφορά στο Τ.Π. της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης, ο προϋπολογισμός των συνεχιζόμενων έργων είναι 1.200.000 ευρώ και οι πιστώσεις για το 2017 1.010.000 ευρώ ενώ τα νέα έργα έχουν προϋπολογισμό 1.165.000 ευρώ και οι πιστώσεις για την επόμενη χρονιά ανέρχονται στα 480 χιλιάδες ευρώ.

Ανάμεσα στα νέα έργα είναι η αποκατάσταση του ιστορικού δημοτικού κτιρίου στην Απολακκιά, επισκευές και συντηρήσεις δημοτικών κτιρίων στη Μεσαιωνική Πόλη, όπως και ιστορικών δημοτικών κτιρίων εκτός αυτής, ακόμα η συντήρηση και η αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού «εντός των τειχών», η επέκταση του δικτύου κοινοχρήστων ενοικιαζομένων ποδηλάτων καθώς και η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Λίνδου.

Ο προϋπολογισμός
Ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου, ο οποίος κυμαίνεται στα περυσινά επίπεδα, περίπου 190 εκατομμύρια ευρώ, έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή και έρχεται για έγκριση στο δ.σ. την ερχόμενη Κυριακή 27 του μηνός.

Προχθές, σε εκδήλωση, ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, έκανε γνωστό ότι αρχικά το Παρατηρητήριο δεν τον ενέκρινε και τον επέστρεψε ζητώντας περικοπή 30% από την επιχορήγηση προς τα Νομικά Πρόσωπα.

Τελικά, ευτυχώς, τέλος καλό όλα καλά αφού πρόκειται για ένα διαδικαστικό θέμα που έχει να κάνει με τη σύνταξη του προϋπολογισμού και οφείλεται στο Παρατηρητήριο.

Συγκεκριμένα, έπειτα από υπόδειξή του Υπουργείου, οι Δήμοι κλήθηκαν να εγγράφουν σε άλλο κωδικό το έσοδο των Ν.Π. που, όμως, εμφανίζεται ως δικό τους και τότε ελέγχεται.
Οπότε έρχεται το Παρατηρητήριο και λέει ότι πρέπει να γίνει περικοπή γιατί το εκλαμβάνει ως ίδιο έσοδο.

Όμως, στις οδηγίες που στέλνει στους Δήμους αναφέρει ότι εάν πρόκειται για επιχορήγηση θα πρέπει να το γράψει ο Δήμος και να το αποδείξει, όπως και θα κάνει. Άρα, δεν υφίσταται κανένα θέμα.

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη