Επιτάχυνση των διαδικασιών ζήτησε ο Δήμος  για το ΦΕΚ που αφορά τις ιαματικές πηγές

Δυναμική ήταν η παρέμβαση που έκανε  στην συνεδρίαση που έγινε στον σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, δημοτικός σύμβουλος κος Βασίλης Ψυλλάκης.

 

Όπως είναι γνωστό ο δήμος Ρόδου και οι πηγές Καλλιθέας, συμμετείχαν στην “Philoxenia” στο εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης όπου  στο περίπτερο του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών  Ελλάδος, μέσω της ΔΕΡΜΑΕ και των «Πηγών Καλλιθέας» που είναι μέλος του Συνδέσμου.

Όπως είχε δηλώσει η αντιδήμαρχος η κα Χατζηλαζάρου, ήδη, έχουν ενημερώσει σχολεία που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν την έκθεση για περισσότερες λεπτομέρειες, στο πλαίσιο των επαφών που έχουν ξεκινήσει με σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι, στην Υπουργό, έχει υποβληθεί αίτημα για να προωθηθεί το θέμα των «Πηγών Καλλιθέας», δηλαδή η πιστοποίηση των Πηγών με αντίστοιχο ΦΕΚ, κάτι που εκκρεμεί από το 2009, μια διαδικασία η οποία έχει μείνει για πολλά χρόνια αδρανής και έχουν ήδη ξεκινήσει να πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είπε, αναφέροντας ότι οι περισσότερες ιαματικές πηγές στη χώρα αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.

Για το θέμα αυτό έγινε χθες δυναμική παρέμβαση από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ κο Βασίλη Ψυλλάκη.