Εκδικάζεται ξανά  η υπόθεση για το ακίνητο των 20 στρεμμάτων

Στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου εκδικάζεται εκ νέου η υπόθεση ψευδούς χρησικτησίας για ακίνητο περίπου 20 στρεμμάτων μεγάλης αξίας στη περιοχή Κανδυλί στους Τρεις, με κατηγορούμενο 68χρονο αστυνομικό ε.α.

Το δικαστήριο μετά τη διακοπή της 10ης Νοεμβρίου ξεκίνησε προχθές την εξέταση της υπόθεσης και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έως και τις αγορεύσεις του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ιωάννη Χαρίτου και πολιτικής αγωγής κ. Πέτρου – Ελευθέριου Τσούλλου, διέκοψε για τις 7 Δεκεμβρίου 2016 οπότε και θα εκδοθεί η απόφαση.

Η δίκη επαναλήφθηκε μετά την αίτηση αναίρεσης την οποία υπέβαλαν οι δύο ιδιοκτήτες του ακινήτου δια του δικηγόρου τους κ. Πέτρου – Ελευθέριου Τσούλλου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της αθωωτικής απόφασης που είχε εκδοθεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Δεκέμβριο του 2013 για τον 68χρονο πρώην αστυνομικό. Το δικαστήριο τότε είχε κρίνει ομόφωνα ένοχους δύο κατοίκους Ρόδου με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τους είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή.

Μετά την ομόφωνα αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, οι ιδιοκτήτες του ακινήτου προσέφυγαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας την αναίρεση της συγκεκριμένης απόφασης. Η αίτηση συζητήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο στις 14 Δεκεμβρίου του 2014 όπου οι δύο πλευρές προέβαλλαν τα επιχειρήματα τους. Τελικά με απόφαση του Αρείου Πάγου η αίτηση του κ. Εισαγγελέα έγινε αποδεκτή και έτσι η υπόθεση παραπέμφθηκε να εκδικαστεί και πάλι από το ίδιο δικαστήριο ως προς το πρόσωπο του 68χρονου.

Σημειώνεται πως στον 68χρονο και στον 72χρονο είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη στο δικαστήριο από κοινού με όφελος άνω των 73.000 ευρώ και άμεση συνέργεια στην πράξη αυτή για τον δεύτερο κάτοικο Ρόδου, ο οποίος είχε καταδικαστεί.

Σε ό,τι αφορά τους καταδικασθέντες έχουν ήδη ασκήσει έφεση η οποία θα εκδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όλο ζήτημα χρονολογείται πριν από επτά χρόνια περίπου, οπότε και ο 72χρονος κίνησε τη διαδικασία χρησικτησίας για ακίνητο που βρίσκεται στη περιοχή Κανδυλί έκτασης περίπου 20 στρεμμάτων και συνολικής αξίας άνω των 650.000 ευρώ. Στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, προχώρησε στη πώληση του ακινήτου στον 68χρονο έναντι περίπου 30.000 ευρώ. Ωστόσο το ακίνητο ανήκε σε δέκα περίπου δικαιούχους οι οποίοι και άρχισαν δια μέσου των δικηγόρων τους κ.κ. Γιάννη Φλεβάρη και Πέτρου Τσούλλου να ερευνούν την υπόθεση.

Σε βάρος του 72χρονου και του 68χρονου ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και λίγο καιρό αργότερα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου παραπέμφθηκε σε δίκη μόνο ο 72χρονος, ενώ ο 68χρονος αγοραστής απαλλάχθηκε. Ωστόσο στο βούλευμα αυτό άσκησε έφεση ο τότε Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου κ. Γεώργιος Καντζίδης ο οποίος στη πρόταση του – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- αναφέρει μεταξύ άλλων πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις συνέργειας μεταξύ των δύο ανδρών για αυτό και θα πρέπει και οι δύο να παραπεμφθούν σε δίκη από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η πρόταση του κ. εισαγγελέα έγινε αποδεκτή και το Ανώτατο δικαστικό συμβούλιο της περιοχής μας αποφάσισε με βούλευμα του που εξέδωσε στις 3 Απριλίου 2012 τόσο ο 72χρονος και ο 68χρονος αλλά και ο τρίτος κατηγορούμενος που είχε καταθέσει για την υπόθεση, να καθίσουν στο εδώλιο του δικαστηρίου.

Σημειώνεται δε πως σε βάρος των εμπλεκομένων έχουν κατατεθεί και αγωγές για την ακύρωση της χρησικτησίας.