Επισημοποίησαν τη… σχέση τους Διγενής και Μιροσάβλιεβιτς

Την επισημοποίηση της συνεργασίας τους πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι στην αίθουσα «Rhodes» του ξενοδοχείου Adelmar, o Διγενής και ο Γκόραν Μιροσάβλιεβιτς με τους συνεργάτες του. Οι δύο πλευρές παρέθεσαν συνέντευξη τύπου αναλύοντας τους λόγους που τους οδήγησαν σ’ αυτή τη συνεργασία, σε αναπτυξιακό επίπεδο και προώθησης ποδοσφαιριστών.

Το λόγο πήρε πρώτα ο πρόεδρος του Διγενή, Μιχάλης Ψύλλου, ο οποίος ευχαρίστησε τη διεύθυνση του ξενοδοχείου για την παραχώρηση της αίθουσας, ενώ ανακοίνωσε και τη συνεργασία με το «τιμ» του Γκόραν Μιροσάβλιεβιτς, τονίζοντας πως είναι μια κίνηση που θα ανεβάσει το επίπεδο των ακαδημιών της ομάδας, ενώ παράλληλα θα ανοίξει ορίζοντες στα ταλέντα της περιοχής.

Στη συνέχεια ακολούθησε στο πάνελ, ο εκπρόσωπος και συνεργάτης του Μιροσάβλιεβιτς, Μάριος Πλούμπης, αναφέροντας πως η συνεργασία των δύο πλευρών οφείλετε στο ότι οι αντιλήψεις τους συμβαδίζουν. Αφού το πρόσφορο έδαφος υπήρχε, η πλευρά Μιλοσάβλιεβιτς κατέθεσε γραπτά τις προτάσεις της στη διοίκηση του Διγενή και οι οποίες έγιναν αποδεκτές.

Στην ομιλία του ο κ. Πλούμπης αναφέρθηκε και στην κακή νοοτροπία του Έλληνα και πιο συγκεκριμένα του γονέα, ο οποίος παρεμβαίνει στην εξέλιξη του παιδιού του. Κάτι τέτοιο θα γίνει προσπάθεια να εξαλειφθεί στο Διγενή.

Επίσης τόνισε πως σκοπός είναι η ανάπτυξη του «προϊόντος» (ποδόσφαιρο). Θα υπάρχουν συνεχή ενημερωτικά σεμινάρια, ενώ οι αναπτυξιακές ομάδες του Διγενή θα συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις. Επίσης θα γίνεται συχνό σκάουτινγκ, ενώ 2 με 3 φορές το χρόνο θα επισκέπτεται τις ακαδημίες του Διγενή ο κ. Μιλοσάβλιεβιτς. Στόχος του όλου εγχειρήματος είναι η προώθηση ταλέντων σε ομάδες του εξωτερικού. Ο νεαρός παίκτης που θα φτάσει στο τελικό στάδιο της ανάπτυξης του και λέγεται «Έιτζεντ», θα συμμετέχει για κάποιο χρονικό διάστημα σε προπονήσεις ομάδας του εξωτερικού, σε μια από τις πολλές που συνεργάζεται ο Γκόραν Μιροσάβλιεβιτς.

Στο βήμα ανέβηκε στη συνέχεια ο συνεργάτης του Μιροσάβλιεβιτς και προπονητής τερματοφυλάκων (της Άρσεναλ για αρκετά χρόνια), Σπύρος Πασπαλίδης, ο οποίος μίλησε για τον τρόπο ανάπτυξης του ποδοσφαιριστή, τονίζοντας τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στον Έλληνα και τον ποδοσφαιριστή του εξωτερικού.

Τέλος ο Γκόραν Μιροσάβλιεβιτς με τη βοήθεια μεταφραστή (μίλησε στα Γαλλικά) αφού πρώτα αναφέρθηκε στην προσωπική του ποδοσφαιρική πορεία ως τερματοφύλακας αλλά και ως προπονητής, τόνισε πως σκοπός της «ομάδας» του είναι να φτιάξει ποδοσφαιριστές με ολοκληρωμένη προσωπικότητα μέσα κι έξω από το γήπεδο. Αναφέρθηκε στο ότι βρίσκεται με το «τιμ» του 9 μέρες στο νησί μας προπονώντας τις ακαδημίες του Διγενή και μέσα σ’ αυτό το διάστημα υπήρξε μεγάλη βελτίωση των ποδοσφαιριστών.

Επίσης τόνισε πως θέλει να εφαρμοσθεί η μέθοδος, του να πηγαίνει κάποιος παίκτης σε ξένη χώρα (Σερβία για παράδειγμα που έχει καλύτερη συνεργασία) και να ζει με μια οικογένεια για κάποιο διάστημα ώστε να γνωρίζει καινούργιες αντιλήψεις.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος η συνεργασία του με την ομάδα του Διγενή να είναι μακρόχρονη και με καλά αποτελέσματα.