Π. Μπακίρης: η πόρτα της ΝΔ είναι  ανοικτή σε όσους θέλουν να προσφέρουν

Συνέντευξη τύπου  παραχώρησαν το Σάββατο στα τοπικά Μ.Μ.Ε. της Κω ο Τομεάρχης Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Σωτηρόπουλος, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.) Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ. Παύλος Μπακίρης αλλά και ο κ. Τάκης Μιχαήλου στα πλαίσια επίσκεψής τους στο νησί της, για οργανωτικά θέματα της Νέας Δημοκρατίας, στην αίθουσα συσκέψεων του ξενοδοχείου "KOS AKTIS".

Παρόντες από πλευράς Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Κω ήταν φυσικά ο Πρόεδρος της Τ.Ο. κ. Κώστας Χόνδρος, οι κυρίες Ν. Τλε και Μ. Βαβλά-Mουζουράκη αλλά και ο Α. Μενασέ. Από πλευράς Ρόδου παρευρέθηκαν οι κυρίες Μπαρδοπούλου και Βασιλάκη (Γραμματέας της ΝΟΔΕ) αλλά και η Φ. Χατζηελευθερίου και η Σ. Ταρασλιά.
Την συνέντευξη τύπου "άνοιξε" με μία σύντομη αναφορά στον σκοπό της παρουσίας των στελεχών της ΝΟ.Δ.Ε. στο νησί της Κω  ο Πρόεδρος της Τ.Ο. Κω της Ν.Δ. Κώστας Χόνδρος και έπειτα έλαβε τον λόγο ο κ. Μπακίρης Πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ.

Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Παύλος Μπακίρης, στην αρχική του τοποθέτηση αφού εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του που βρίσκεται στο νησί μας (μετά την επίσκεψή του στο νησί της Λέρου όπου είχε και εκεί σημαντικές συναντήσεις), αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη για ένα μεγάλο άνοιγμα ανανέωσης και διεύρυνσης της παράταξης καθώς και την ανάγκη να πειστούν οι δημιουργικοί Έλληνες να συμπαραταχθούν μαζί με τη Ν.Δ., αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Επισήμανε δε ότι στο νέο ξεκίνημα και κάλεσμα που κάνει η Ν.Δ., αντιλαμβάνεται πλήρως τις νέες προκλήσεις και απαιτήσεις του σήμερα σημειώνοντας ότι η εκλογή του κ. Μητσοτάκη έχει φέρει την απαραίτητη ανανέωση στις τάξεις των στελεχών της Ν.Δ. και με την συμφωνία αλήθειας που έχει κάνει με τους πολίτες μπορεί μαζί με ικανά στελέχη να είναι αυτό που θα βγάλει την χώρα από την κρίση.

Τόνισε επίσης ότι τα στελέχη της ΝΟΔΕ μεταξύ τους συνεργάζονται αρμονικά και αποτελεσματικά ώστε οργανωτικά η Νέα Δημοκρατία να είναι έτοιμη ανά πάσα ώρα και στιγμή για ενδεχόμενες εκλογές.
Επιπρόσθετα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ αν και δεν ήταν αυτό το θέμα της Συν. Τύπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στο μεταναστευτικό- προσφυγικό πρόβλημα όπως το χαρακτήρισε αλλά και στο μείζον ζήτημα της ασφάλειας των νησιών μας επισημαίνοντας ότι πάγια θέση της Ν.Δ. είναι ότι τα Hot Spots πρέπει να λειτουργούν μόνο ως κέντρα καταγραφής των μεταναστών-προσφύγων και όχι μόνιμης φιλοξενίας όπως είναι τώρα αλλά οι μετανάστες να μεταφέρονται σε οργανωμένες μόνιμες δομές στην ενδοχώρα διότι τα νησιά μας ζουν από τον τουρισμό και λόγω του μεταναστευτικού έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα στην οικονομία τους.

Στη συνέχεια ο κ. Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε κυρίως σε ζητήματα που άπτονται του οργανωτικού της ΝΟΔΕ αλλά και γενικότερα του κόμματος δεχόμενος όπως ήταν λογικό και τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την δυστοκία επιλογής στελεχών από το νησί μας αλλά και για την κατάρτιση του πιθανού ψηφοδελτίου για τις επερχόμενες εκλογές.
Τέλος τοποθετήθηκε ο κ. Τάκης Μιχαήλου ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στον βουλευτή Δωδ/σου και πλέον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Σαντορινιό για το τί έλεγε στο παρελθόν για τα νησιά και ποια είναι η θέση του τώρα ως Υφυπουργός Νησιωτικής πολιτικής που είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με αυτά που έλεγε κάποτε αφού έχει καταργήσει στην πράξη.
(Από το Βήμα της Κω)