Θα δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο Αλβανών εργατών

Από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου θα δικαστεί εκ νέου στις αρχές Δεκεμβρίου, 65χρονος από τα Κοσκινού που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο Αλβανών εργατών πριν από επτά χρόνια στη Ρόδο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, όπου ο 65χρονος κρίθηκε κατά πλειοψηφία αθώος για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, εξύβριση κατά συρροή και απειλή που τον βάραιναν.

Ωστόσο κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου και έτσι η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί εκ νέου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 5 Δεκεμβρίου 2017.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Άκης Δημητριάδης.

Ο 65χρονος συνελήφθη στις 23 Μαρτίου 2009 στις 6 το απόγευμα μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος του 55χρονος συμπατριώτης του με τον οποίο- σύμφωνα με πληροφορίες- φέρονται να έχουν χρόνια διαμάχη.

Όπως έγινε γνωστό, ο 44χρονος και ο 52χρονος Αλβανικής καταγωγής εκτελούσαν οικοδομικές εργασίες σε χώρο του 55χρονου, όταν ο 65χρονος φερόταν να πήγε εκεί να τους απείλησε και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας κυνηγετική καραμπίνα πυροβόλησε εναντίον τους τρεις φορές. Μετά τη καταγγελία στο χώρο έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι συνέλαβαν τον 65χρονο, ενώ κατέσχεσαν τη καραμπίνα, την οποία κατείχε παράνομα και τα φυσίγγια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 65χρονος φέρεται να μετέβη στο ίδιο σημείο και την προηγούμενη μέρα (22 Μαρτίου 2009) το πρωί και να απείλησε τους αλλοδαπούς.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ο 65χρονος αρνήθηκε κάθε κατηγορία τονίζοντας πως πρόκειται καθαρά για πλεκτάνη σε βάρος του, εξαιτίας των κτηματικών διαφορών που έχει με τον 55χρονο που έχει προσλάβει τους αλλοδαπούς, ισχυρισμό που επανέλαβε και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω.

Ο 65χρονος αναφέρθηκε αναλυτικά στις καταθέσεις που έχουν δώσει ο  44χρονος και ο 52χρονος Αλβανικής καταγωγής και στις οποίες υπάρχουν αρκετές αντιφάσεις αναφορικά με την απόσταση που φέρεται να πυροβόλησε εναντίον τους ο κατηγορούμενος, τον αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος όμως δήλωσε πως δεν είδε κάτι αλλά και το ότι ο 65χρονος κυνήγησε με το αυτοκίνητό του τους Αλβανούς μετά τους πυροβολισμούς. Ο ίδιος επεσήμανε το γεγονός πως ουδέποτε εκείνος σταμάτησε για να μαζέψει τους κάλυκες από τις σφαίρες που φέρεται να έχει ρίξει, όταν όμως πήγαν στο σημείο οι αστυνομικοί δεν τις βρήκαν όπως δεν βρήκαν και κάποια άλλα ίχνη πυροβολισμών.

Ο 65χρονος είχε τονίσει επίσης πως όταν τον επισκέφθηκε σπίτι του η αστυνομία, το όπλο δεν ήταν ούτε ζεστό ούτε και είχε σημάδια εκπυρσοκρότησης.