Τρεις τσιγγάνοι στο εδώλιο  για πυροβολισμούς στον καταυλισμό

Για τους πυροβολισμούς που έριξαν πριν από δύο χρόνια κατά ομόφυλων τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άτομα στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Κορακόνερο στη Ρόδο θα λογοδοτήσουν τρεις αθίγγανοι ηλικίας 37, 19 και 24 ετών στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί να γίνει στις 5 Δεκεμβρίου σε μία προσπάθεια να μειώσουν τα τέσσερα χρόνια φυλάκισης που έχουν επιβληθεί σε κάθε κατηγορούμενο από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Ειδικότερα, η δίκη είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2015 και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, αλλά και αυτές της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών στον καθένα με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Οι τρεις καταδικασθένες άσκησαν έφεση η οποία και θα εκδικαστεί στις 5 Δεκεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Υπενθυμίζεται πως το επεισόδιο είχε σημειωθεί στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 4 Απριλίου 2014, με αφορμή καβγά που είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ των τριών κατηγορουμένων και μελών άλλης οικογένειας ΡΟΜΑ.  

Αυτό φάνηκε ότι ήταν αρκετό ώστε οι τρεις κατηγορούμενοι να μεταβούν στον καταυλισμό στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου όπου χρησιμοποιώντας κυνηγετικά όπλα πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 6 άτομα ηλικίας από 14 έως 41 ετών, σε διάφορα σημεία τους σώματός τους.

Οι δράστες μετά την πράξη τους διέφυγαν, ενώ οι τραυματίες μετέβησαν στο νοσοκομείο Ρόδου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.  Για το περιστατικό ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Α'  Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και άμεσα δόθηκε εντολή και μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για διερεύνηση της υπόθεσης.  Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα (ένα επιβατικό και δυο φορτηγά   ανοικτού τύπου), με τα οποία οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν και    πυροβόλησαν τα θύματά τους.