Ποιος Διαγόρας; Τα ντέρμπι σκέφτονται στο Βάτι

Ως παιχνίδι προετοιμασίας για τα «καυτά» ντέρμπι που ακολουθούν στην έδρα του κόντρα στον Ηρακλή Μαριτσών και τον έτερο της Λάρδου, αντιμετωπίζουν στο Διαγόρα Βατίου το παιχνίδι της Παρασκευής με το Διαγόρα, στο Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου.

Ο προπονητής Γιάννης Καμπούρης δεν τρέφει αυταπάτες ενόψει της συνάντησης με τους πρωτοπόρους. Η διαφορά δυναμικότητας και δυνατοτήτων είναι δεδομένη,  συνεπώς το πιο φρόνιμο και συνετό που έχουν να κάνουν οι «κυανέρυθροι» της Νότιας Ρόδου είναι να μην κουράσουν ιδιαίτερα το μυαλό τους, να παραμείνουν προσηλωμένοι στους πραγματικούς στόχους τους και να κάνουν το παιχνίδι που μπορούν, φροντίζοντας αφ’ ενός για την αξιοπρέπειά τους, αφ’ ετέρου δε για την προστασία τους από τραυματισμούς και τιμωρίες.

 Μικροπροβλήματα ο Γιάννης Καμπούρης έτσι κι αλλιώς έχει να αντιμετωπίσει αρκετά, οπότε η απουσία άγχους και πίεσης για ένα παιχνίδι που βρίσκεται εκτός προγράμματος, του δίνει την ευκαιρία να ξεκουράσει κάποιους από τους ποδοσφαιριστές του, ώστε να τους έχει στο σύνολό τους «ετοιμοπόλεμους» στους κρίσιμους αγώνες που περιμένουν την ομάδα του στη συνέχεια.

 Το ποιοι ακριβώς θα είναι αυτοί θα αποφασιστεί από τον έμπειρο τεχνικό εντός της εβδομάδας, αν θα είναι σίγουρο πως θα λείψουν ο τιμωρημένος Μοσχής και οι τραυματίες Ζερβός, Θεοδώρου και Γιοβάνι. 

 Όσο για την ισοπαλία που κατέκτησε ο Διαγόρας στο σαββατιάτικο παιχνίδι του με τον Άρη, οι άνθρωποι της ομάδας την αξιολόγησαν ως  ένα απόλυτα θετικό αποτέλεσμα, καθώς ήρθε κόντρα σε μία ιδιαίτερα ποιοτική αντίπαλο, σε μία στιγμή που η ομάδα ήταν ψυχολογικά ευάλωτη, λόγω των άτυχων αγώνων που είχαν προηγηθεί.