Μ. Κόνσολας: ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση

Το… «πάντρεμα» του τουρισμού με την ανάπτυξη, είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας που έχει με απόφαση του προέδρου της ήδη προχωρήσει στη δημιουργία σκιώδους κυβέρνησης.

Μάλιστα υπεύθυνος για το νευραλγικό τομέα του τουρισμού θα είναι ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, ο οποίος με χτεσινές του δηλώσεις χαρακτήρισε τον τουρισμό… εθνική υπόθεση.

Ειδικότερα με αφορμή την παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Κόνσολας ευχαρίστησε τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, κάνοντας λόγο για ένα τολμηρό σχέδιο που ετοιμάζει η ΝΔ όταν θα γίνει κυβέρνηση.

Μάλιστα ο κ. Κόνσολας τάχθηκε εναντίον της υπερφορολόγησης και των μεγάλων οικονομικών βαρών στον κλάδο, και τόνισε ότι λόγω της πολιτικής που ακολουθήθηκε δε σημειώθηκε ανάκαμψη και οικονομική ευημερία.

«Επιστρέφω σε ένα πόστο το οποίο έχω υπηρετήσει. Κινούμαι μακριά από την παρακμιακή πολιτική του παρελθόντος και τη λογική της συναλλαγής. Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και να αναλάβω τον τομέα τουρισμού έναν πολύ σημαντικό τομέα που αυτή τη χρονική συγκυρία για τη χώρα αποτελεί προτεραιότητα για τον εθνικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόνσολας και πρόσθεσε τα εξής: «Τουρισμός και ανάπτυξη πρέπει να ξανασυναντηθούν.

Δυστυχώς τελευταία δεν είδαμε μεγάλες και τολμηρές μεταρρυθμίσεις ώστε να μπορώ να επιχαίρω ότι ο τουρισμός μπαίνει σε μία αναπτυξιακή τροχιά.
Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ο τουρισμός θα πρέπει να μείνει μακριά από τη λογική των φοροεπιδρομών και να απαλλαγεί από τα πρόσθετα βάρη που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ANEΛ έχει επιβάλλει.

Εμείς θα προχωρήσουμε σε ένα τολμηρό σχέδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του τουρισμού. Τουρισμός και πολιτισμός πρέπει το επόμενο διάστημα να αποτυπωθούν στο πρόγραμμα της ΝΔ με εμφατικό χαρακτήρα.
Στο πλαίσιο αυτής της πορείας δεν αποκλείεται κανείς. Θα επιδιώξω στο άμεσο μέλλον μετά την κοινοβουλευτική ομάδα την Τετάρτη να συναντηθώ με τους φορείς και τις παραγωγικές τάξεις.

Στην προσπάθεια αυτή ούτε η Δωδεκάνησος πρέπει να μείνει αμέτοχη γιατί είναι θέμα χρόνου η ΝΔ να αναλάβει την ηγεσία της χώρας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».
Μιλώντας επίσης για το ρόλο της σκιώδους κυβέρνησης και για τα δικά του καθήκοντα σε αυτήν είπε τα εξής: «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι άοκνα και με αυταπάρνηση θα υπηρετήσω αυτό τον τομέα. Πρόταση της ΝΔ είναι ένας τουρισμός που θα ταυτίζεται με την ανάπτυξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε στη λογική του ότι όχι μόνο πρέπει να παρακολουθείται με την καλή έννοια η κυβέρνηση, από μία σκιώδη κυβέρνηση που ο ίδιος έχει ανακοινώσει αλλά η πολιτική man to man σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει άρρηκτη σχέση με την παραγωγή κυβερνητικού έργου.

Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο εμείς θα αναδεικνύουμε και θα προτάσσουμε χωρίς σκοπιμότητες τα καλώς κείμενα και όπου η κυβέρνηση αποκλείνει από αυτό που πιστεύει η ΝΔ, θα το στηλιτεύσει και θα αναδείξει τις δικές της θέσης.

Η λογική της σκιώδους κυβέρνησης είναι μέχρι τις εκλογές να μπορέσουμε να αποτυπώσουμε τι συμβαίνει από την κυβέρνηση και να αναδεικνύουμε στην κοινωνία την αλήθεια και να μιλάμε με τους πολίτες για να κάνουμε γνωστή την πολιτική της ΝΔ».