Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδηλασίας στη Ρόδο

Από την 1η του Σεπτέμβρη ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα γκρουπ στο «UCI GRAN FONDO» ενώ την 1η Νοεμβρίου όσες αφορούν τις μεμονωμένες συμμετοχές στους ποδηλατικούς αγώνες, από 21 έως 23 Απριλίου στη Ρόδο.

 Πρόκειται για μια διοργάνωση με παρουσία ερασιτεχνών ποδηλατών, οι καλύτεροι εκ των οποίων θα πάρουν την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 24-27 Αυγούστου στην πόλη Albi της Γαλλίας. Οι αγώνες προκηρύχθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου με διοργανώτρια την εταιρεία Sports Tours Hellas και τον Ποδηλατικό όμιλο ''Ροδήλιος'', υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Οι πληροφορίες που αφορούν τις συμμετοχές:
ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΔΙΑΜΟΝΗΣ
Η Οργανωτική επιτροπή θα προσφέρει στους συμμετέχοντες πακέτα που περιλαμβάνουν Διαμονή – Διατροφή- Εγγραφή – Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση – Τσάντα πλάτης - Δώρο – Ασφάλιση αστικής ευθύνης – Μηχανική κάλυψη κατά τη διάρκεια των αγώνων – Υδροτροφοδοσία. H προσφορά στο ΠΑΚΕΤΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

* Για την ακτοπλοϊκή μεταφορά καταβάλλεται προσπάθεια έκπτωσης 50% σε επιβάτες και οχήματα.
* Ποδηλατική ομάδα άνω των 12 ατόμων έχει επιπλέον έκπτωση 5%.
* Απαγορεύεται η διανομή του αριθμού συμμετέχοντα σε άλλον συμμετέχοντα. Θεωρείται παράβαση και τιμωρείται με αποκλεισμό.

* Υπάρχει 100% επιστροφή χρημάτων για ακυρώσεις έως 20 Iανουαρίου. Υπάρχει επιστροφή χρημάτων 50% για ακυρώσεις από 21 Ιανουαρίου έως 20 Μαρτίου. Υπάρχει επιστροφή χρημάτων 20% για ακυρώσεις από 21 Μαρτίου έως 14 Απριλίου. Δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων για ακυρώσεις 6 ημέρες πριν τον 1ο αγώνα. *Αφορά εγγραφή και διαμονή-διατροφή.
* Για εγγραφές μετά την 31η Μαρτίου υπάρχει επιβάρυνση 15%.
* Για εγγραφές μετά την 15η Απριλίου υπάρχει επιβάρυνση 25%.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Τα έξοδα πληρωμής για την εγγραφή στον αγώνα γίνονται με τους παρακάτω τρόπους, στην επωνυμία ‘’UCI Rhodes GranFondo Tour’’– ‘’Sports Tours Hellas’’:
• Κατάθεση στο τραπεζικό λογαριασμό με την παραπάνω αιτιολογία όπως φαίνεται στη σελίδα του αγώνα στο: ''Προσφορές -Εγγραφή''
• Με τη μέθοδο Pay Pal από το επίσημο website: www.ugfws-Rhodes.gr

Σημείωση: Τα έξοδα συμμετοχής δεν επιστρέφονται και ούτε μεταβιβάζονται σε άλλον συμμετέχοντα. Τυχόν παράπτωμα του κανόνα ο συμμετέχοντας ακυρώνεται.

ΑΤΟΜΙΚΗ & ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ
Μπορείτε να συμπληρώσετε ομαδική φόρμα την οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.ugfws-Rhodes.gr . Επίσης μπορείτε να μας την ζητήσετε να σας την στείλουμε με αίτημα σας στο info@sportstourshellas.com ή info@ugfws-rhodes.gr
Σημείωση: Καμία εγγραφή δεν θεωρείτε έγκυρη εάν δεν υπάρχει πληρωμή των εξόδων συμμετοχής.

AΡΙΘΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ  ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΚΕΤΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ

Μέσα σε αυτόν τον φάκελο μπορείτε να βρείτε: τον αριθμό της πλάτης και το αυτοκόλλητο στο κράνος, και οι δύο αριθμοί μπαίνουν (αριστερά στην ποδηλατική μπλούζα). Βιβλίο αγώνα, ατομικό δώρα, το chip για το ποδήλατο.

Σημείωση: Προσοχή σε περίπτωση απώλειας του chip επιβαρύνεστε το κόστος των 35 ευρώ.
Η διανομή του τεχνικού φακέλου θα γίνεται σε αυτούς που έχουν μαζί τους την απόδειξη πληρωμής της εγγραφής τους , στο επίσημο ξενοδοχείο των αγώνων RACE HOTEL: MITSIS GRAND HOTEL το οποίο βρίσκεται 500m. από την περιοχή εκκίνησης-τερματισμού, στην περιοχή Κρητικά (Ακτή Μιαούλη 1). Οι φάκελοι θα δίνονται στις ακόλουθες ώρες και ημέρες:
• Πέμπτη 20 Απριλίου: 16:00 - 20:00
• Παρασκευή 21 Απριλίου: 09:00 - 10:00 & 19:00 – 20:00
• Σάββατο 22 Απριλίου: 09:00-10:00

Για ομάδες υπάρχει η δυνατότητα να παραλάβει τους φακέλους ένας αντιπρόσωπος, αφού φέρει μαζί τους τις υπεύθυνες δηλώσεις των υπόλοιπων συμμετεχόντων.
MERCHANDISING: Θα διατεθούν προς πώληση αναμνηστικές ποδηλατικές μπλούζες, παντελονάκια και κάλτσες, με το λογότυπο των αγώνων. Παραγγελίες στο:  info@ugfws-rhodes.gr

ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Σύμφωνα με τον κανονισμό του αγώνα, οι αριθμοί των αθλητών θα καθορίζουν και το box εκκίνησης τους. Έτσι στο πρώτο box θα είναι οι ποδηλάτες που συμμετείχαν στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα συμπληρώνονται από τον πρώτο πρωταθλητή των χωρών τους στην ηλικιακή κατηγορία που ανήκουν.

Θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες που εγγράφηκαν νωρίτερα.
Τέλος θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες στο ‘’Rhodes GranFondo’’Experience.
Η τελική σειρά εκκίνησης παρακαλούμε να τηρηθεί χωρίς προβλήματα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ  ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και ιδιαίτερα σε κρίσιμα σημεία που κρίνουν οι διοργανωτές θα υπάρχει εντονότερη παρουσία ασθενοφόρων, αγωνοδίκου επιτροπής και εθελοντικών ομάδων παροχής βοήθειας.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
H Οργανωτική επιτροπή θα βραβεύσει του τρεις πρώτους νικητές από κάθε ηλικιακή κατηγορία με διάφορα έπαθλα και μετάλλια. Επιπλέον ειδική απονομή θα πραγματοποιηθεί στους 3 πρώτους νικητές της γενικής ατομικής του γύρου τόσο στις Γυναίκες όσο και στους Άνδρες.
Ειδική φανέλα θα απονέμεται κάθε μέρα στον πρώτο της Γενικής Ατομικής του Γύρου.

Επίσης θα υπάρξει ειδική βράβευση στους 3 πρώτους Άνδρες και Γυναίκες, για τους συμμετέχοντες του αγώνα Experience ανά 10ετια δηλ. (16-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+) αμέσως μετά το τέλος των αγώνων με ειδικά μετάλλια του διοργανωτή. Λεπτομέρειες όσον αφορά στα έπαθλα του αγώνα θα παρουσιαστούν στην επίσημη ιστοσελίδα www.ugfws-Rhodes.gr, μέσα στο χρόνο.

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα σε περίπτωση μικρής συμμετοχής στην κατηγορία των Γυναικών, να τροποποιήσει τις ηλικιακές κατηγορίες στις απονομές.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ο διοργανωτής έχει την υποχρέωση βάσει των κανονισμών της Union Cycling International και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας της ασφάλισης των συμμετεχόντων με ασφάλιση αστικής ευθύνης στους αγώνες του γύρου.

ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ  ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει συνοδεία αυτοκινήτων για service με ποδήλατα και ρόδες. Αυτά θα βρίσκονται στο μπροστινό γκρουπ στη μέση και στο τέλος του αγώνα. Επιπλέον μηχανική κάλυψη θα παρέχεται στις Feeding zones.

Αντίστοιχη κάλυψη θα παρέχεται από ασθενοφόρα τα οποία θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής, όπου κρίνουν οι διοργανωτές ότι υπάρχει επικινδυνότητα, επιπλέον εθελοντικές ομάδες θα βρίσκονται στα Feeding zones και στη περιοχή εκκίνησης – τερματισμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή. Στους αριθμούς που θα παραλάβουν οι αθλητές πρέπει στο πίσω μέρος είναι υποχρεωμένοι, να γράψουν το όνομά τους, την ομάδα αίματος, αναφορά χρόνιας κατάστασης π.χ άσθμα, κάποια λήψη φαρμάκων εκείνη τη περίοδο και τέλος τηλέφωνο άμεσης επικοινωνίας με συγγενή τους.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ
Η Οργανωτική επιτροπή του "UCI Rhodes GranFondo Tour", αποποιείται κάθε ευθύνης για ατύχημα ή ζημιές που μπορούν να συμβούν πριν, κατά και μετά τον αγώνα, με συμμετέχοντες μεταξύ τους ή με τρίτα πρόσωπα. Επίσης η Ο.Ε διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει κάθε συμμετέχοντα που επιδεικνύει κακή συμπεριφορά πριν, κατά ή μετά τον αγώνα.

Πρόσωπα τα οποία δεν εγγράφηκαν για να συμμετάσχουν στον αγώνα απαγορεύεται να εμπλακούν με τους συμμετέχοντες. Σε άλλη περίπτωση θα διώκονται νομικά από τον διοργανωτή με τη κατηγορία του κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Ο διοργανωτής, η τροχαία και το Λιμεναρχείο Ρόδου, θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν υψηλή οδική ασφάλεια και κάλυψη μέχρι και 30' στους συμμετέχοντες από το πρώτο γκρουπ, αλλά αυτό δεν εγγυάται πλήρη ασφάλεια.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ
• Συμμετέχοντας που θα ξεκινήσει με αριθμό άλλου ποδηλάτη θα αποβάλλεται από τον αγώνα και βάσει κανονισμού της UCI, θα αποκλείεται από αντίστοιχες διοργανώσεις για 1 έως 3 χρόνια.
• Αποκλεισμός θα επιβάλλεται σε ποδηλάτες οι οποίοι θα πετούν σκουπίδια εκτός των ζωνών τροφοδοσίας. Το ποδήλατο διαφημίζεται σαν ένα οικολογικό άθλημα και έτσι θα πρέπει να το υπερασπιστούμε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Διοργανώτρια Εταιρεία
Εταιρεία Sports Tours Hellas
www.sportstourshellas.com
e-mail: info@sportstourshellas.com
Eπίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης
http://www.ugfws-rhodes.gr/  
email: info@ugfws-rhodes.gr

AΛΛΑΓΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ
Η Ο.Ε διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τον παρόντα κανονισμό, συμπεριλαμβανομένου και της αλλαγής των διαδρομών, οι οποίες μπορούν να προκύψουν λόγω τεχνικών λόγων ή για λόγους ασφαλείας. Για συμβάντα που δεν εμφανίζονται στον παρόντα κανονισμό, ο διοργανωτής θα επικαλεστεί τους κανόνες που ισχύουν από τη UCI και της ΕΟΠ.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ
Ο συμμετέχοντας υπογράφοντας τη φόρμα συμμετοχής με την εγγραφή του, βεβαιώνει ότι, έχει διαβάσει και συμφωνεί πλήρως με τον παρόντα κανονισμό, ότι είναι καλά στην υγεία του και άρα ικανός να συμμετάσχει σε αγώνες. Επίσης διαβεβαιώνει το διοργανωτή ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει δεδομένα χρονομέτρησης, φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζεται και όπου ο διοργανωτής μπορεί να χρησιμοποιήσει χωρίς πρόβλημα.