Την Κυριακή  το «Aegean Wars» στην Κω

Το πρώτο τουρνουά αεροσφαίρισης στα Δωδεκάνησα είναι γεγονός έχοντας την ονομασία “AegeanWars”, και σκοπός των διοργανωτών είναι η γνωριμία όπως επίσης η σύσφιξη σχέσεων των ομάδων του Αιγαίου (και όχι μόνο) παράλληλα με τη δημιουργία ενός υψηλού επιπέδου παιχνιδιού με συνδυασμό σεναρίων LARP και MILSIM στην περιοχή μας.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στη δασική περιοχή κοντά στον οικισμό Χαιχούτες  της Κω, σε συντεταγμένες 36°51'07.6"N 27°14'02.2"E με συμμετοχή των μελών από τη συγκεκριμένη περιοχή και τη Ρόδο.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τους χορηγούς και όσους βοήθησαν να γίνει το "AEGEAN WARS chapter1 - Operation Flashpoint” πραγματικότητα.

Τι είναι η Αεροσφαίριση

Η αεροσφαίριση  ή airsoft είναι μια ομαδική δραστηριότητα ελευθέρου χρόνου με τη μορφή παιχνιδιού, που διεξάγεται σε οριοθετημένο χώρο, μεταξύ δύο ή περισσότερων ομάδων, οι οποίες συναγωνιζόμενες σύμφωνα με ορισμένους κανόνες, προσπαθούν να πραγματώσουν αντικειμενικούς σκοπούς, με την χρήση αεροβόλων όπλων που εκτοξεύουν πλαστικά σφαιρίδια 6 ή 8 χιλιοστών, τα οποία είναι ακίνδυνα για τους αθλούμενους, αφού χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερα ασθενή ισχύ τους.

Το παιχνίδι της αεροσφαίρισης σε αντίθεση με αυτό της χρωματοσφαίρισης, στο οποίο τα χτυπήματα στον αντίπαλο είναι εμφανή λόγω του χρώματος που περιέχει το πλαστικό σφαιρίδιο, βασίζεται στην τιμιότητα του παίχτη να παραδεχτεί ότι έχει χτυπηθεί και να βγει εκτός παιχνιδιού.

Η αεροσφαίριση ξεκίνησε το 1980 στην Ιαπωνία, όπου ενώ ήταν παράνομη η κατοχή όπλου υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Εξαιτίας του ενδιαφέροντος αυτού εταιρίες ξεκίνησαν να κατασκευάζουν ρεαλιστικά αντίγραφα τα οποία λειτουργούσαν με ελατήριο και χρησιμοποιούσαν πλαστικά σφαιρίδια 6 ή 8 mm. Στα μέσα του 1990 το παιχνίδι της αεροσφαίρισης άρχισε να εμφανίζεται στην Αμερική και στην Ευρώπη. Η αεροσφαίριση συμπεριλαμβάνει επίσης την συλλογή και τροποποίηση τον αεροβόλων airsoft με τη μορφή μοντελισμού.