Ευχαριστίες από Λέβιθα στον Έπαρχο Καλύμνου

Την ικανοποίησή τους για την επίσκεψη του Επάρχου Καλύμνου – Λέρου στο ακριτικό τους νησί, τα Λέβιθα, εξέφρασαν χθες μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ, οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού.

Η οικογένεια Καμπόσου, εκφράζει πάντως τις ευχαριστίες της στον Έπαρχο Καλύμνο και τον  επικεφαλής της μειοψηφίας του δ.σ της Λέρου, κο Μιχάλη Κοντραφούρη, για την πρόσφατη επίσκεψή τους, στα Λέβιθα (σε αντίθεση με τον Δήμαρχο της Λέρου που δεν ενδιαφέρεται) οι οποίοι  πήγαν στα Λέβιθα και  συνομίλησαν με την οικογένεια Δημητρίου και Ειρήνης Καμποσου όπου συμφώνησαν ότι η όλη η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και θα πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες.

Όπως είναι γνωστό, η  οικογένεια Καμποσου όλα αυτά τα χρόνια φυλάει Θερμοπύλες χωρίς κανένα προσωπικό όφελος και παρά το γεγονός αυτό κάποιοι επιδιώκουν να χαρακτηρίσουν το νησί ακατοίκητο, κόντρα σε κάθε λογική.

Στο μικρό νησάκι, που βρίσκεται κοντά στην Πάτμο διαμένουν 12 άτομα, τα οποία είναι συγγενείς.
Οι κάτοικοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία και το ψάρεμα. Η ζωή κυλά ήρεμα και φυσικά δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν για κανένα λόγο το νησί. Απέχει 8 ν.μ. από την Αμοργό και 6 ν.μ. από την Κίναρο. Συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Πάτμο μία φορά την εβδομάδα.