Αντίπαλος της εθνικής Ελλάδας ο Άχονεν!

Το 2017 είναι χρονιά Ευρωμπάσκετ και η Ελλάδα θα είναι, φυσικά, παρούσα! Χθες πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τον καταρτισμό των τεσσάρων Ομίλων και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα «έπεσε» στον Α’ Όμιλο οι αγώνες του οποίου θα γίνουν στο Ελσίνκι και αντίπαλοι των διεθνών μας θα είναι η Γαλλία, η Σλοβενία, η Πολωνία, η Ισλανδία και η οικοδέσποινα Φινλανδία του Ρόοπε Άχονεν!

Ο κοινοτικός γκαρντ του Κολοσσού H Hotels απουσίαζε από το ξεκίνημα της προετοιμασίας των «θαλασσί» καθώς συμμετείχε σε φιλικά της εθνικής ομάδας της χώρας του εν όψει Ευρωμπάσκετ. Είναι μόνιμο μέλος της εθνικής ανδρών στη Φινλανδία τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να είναι παρών και το επόμενο καλοκαίρι, ως αντίπαλος της Ελλάδας!

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου έως και τις 17 Σεπτεμβρίου 2017.

Η α’ φάση θα πραγματοποιηθεί σε Ελσίνκι (Α’ Όμιλος), Τελ Αβίβ (Β’ Όμιλος: Ισραήλ, Λιθουανία, Ιταλία, Γεωργία, Γερμανία, Ουκρανία), Κλουζ / Ναπόκα (Γ’ Όμιλος: Ισπανία, Κροατία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Μαυροβούνιο) και Κωνσταντινούπολη (Δ’ Όμιλος: Σερβία, Τουρκία, Ρωσία, Λετονία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία).

Οι πρώτες τέσσερις ομάδες θα περάσουν στους «16». Όλα τα νοκ άουτ παιχνίδια θα φιλοξενηθούν στην Κωνσταντινούπολη.

Το πρόγραμμα: (31/8) Ισλανδία – Ελλάδα, (1/9) ρεπό, (2/9) Ελλάδα – Γαλλία, (3/9) Σλοβενία – Ελλάδα, (4/9) ρεπό, (5/9) Ελλάδα – Φινλανδία, (6/9) Ελλάδα – Πολωνία.