To Φιλανθρωπικό Ίδρυμα  του Pan Gregorian τίμησε  τον Καρπάθιο Γιάννη Σακελλάρη

Τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας του Pan Gregorian Νέας Ιερσέης, κ. Γιάννη Σακελλάρη, έναν εκλεκτό ομογενή, καταξιωμένο επιχειρηματία και καλό πατριώτη, τίμησε με το βραβείο “Φιλανθρωπία” το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα του οργανισμού των Ελλήνων εστιατόρων, για την πολύχρονη προσφορά και το έργο του, στη διάρκεια της ετήσιας χοροεσπερίδας του την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στο πολυτελές “The Venetian” στο Γκάρφιλντ της Νέας Ιερσέης.

Γιορτάζοντας 32 χρόνια προσφοράς και αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο, την Ομογένεια και τον Ελληνισμό, το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα του Pan Gregorian προσέφερε δωρεές συνολικής αξίας τριανταοχτώ χιλιάδων δολαρίων σε οργανισμούς της Ομογένειας.

Συγκεκριμένα, η Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης ευεργετήθηκε με το ποσό των δέκα χιλιάδων δολαρίων, από πέντε χιλιάδες για την ενίσχυση του έργου τους έλαβαν η Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου, το Ταμείο Κυπριοπαίδων, η Εδρα Ελληνικών Σπουδών “Οδυσσέας Ελύτης” του Πανεπιστημίου Rutgers και η έδρα Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Stockton, το Ελληνικό Τμήμα του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ τρεις χιλιάδες. Ποσό πέντε χιλιάδων δολαρίων δόθηκε και στην οικογένεια του Μανώλη Χατζηαντωνίου, ο οποίος μάχεται με τον καρκίνο, όπως και η κορούλα του Μαρία.

Εμφανώς συγκινημένος από την τιμητική διάκριση αλλά και τα θερμά λόγια που ακούστηκαν γι’ αυτόν στη διάρκεια της βραδιάς, ο κ. Σακελλάρης αφιέρωσε το βραβείο στην οικογένειά του, τη σύζυγό του Ζωή, τα παιδιά του Βασιλεία και Τζέιμς Λογοθέτη, Ειρήνη και Στέφανο Παππά, Ευδοξία και στα εγγόνια του Μανώλη και Γιάννη Λογοθέτη και Μιχάλη Παππά. “Είναι χάρη στην υποστήριξή σας, το όραμα και την ενθάρρυνσή σας που βρίσκομαι απόψε εδώ”, τόνισε ο κ. Σακελλάρης απευθυνόμενος στα μέλη του Pan Gregorian και ευχαρίστησε θερμά τους καλούς τους φίλους για την “πολύτιμη διαφορά που έκαναν στη ζωή του”.

Με λόγια αγάπης και σεβασμού μίλησε για τον πατέρα της η Ειρήνη Σακελλάρη – Παππά, όπως και ο πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, Τζέιμς Λογοθέτης, σύζυγός της αδελφής της Βασιλείας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους για την υποστήριξή τους στον οργανισμό, επισήμανε ότι το Ιδρυμα έχει προσφέρει μέχρι σήμερα περισσότερα από 2,2 εκατ, δολάρια σε ευαγή ιδρύματα και διάφορες φιλανθρωπίες τόσο στο χώρο της Ομογένειας όσο και στην ευρύτερη κοινότητα, και με θερμά λόγια αναφέρθηκε στον τιμώμενο πεθερό του.

“Ο Γιάννης Σακελλάρης είναι ένας πρωτοπόρος στην ενασχόλησή του με τα κοινά όχι μόνο της Καρπαθιακής παροικίας αλλά και ολόκληρης της Ομογένειας”, τόνισε ο κ. Λογοθέτης, λέγοντας πως είναι ο μέντοράς του και έχει πάρει δίπλα του πολλά μαθήματα για τη ζωή.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του χορού, Τζέιμς Πόλος στο καλωσόρισμά του αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του Pan Gregorian από τον αείμνηστο Γιώργο Μανωλιό, αλλά και στη φιλία του με τον Γιάννη Σακελλάρη, έναν άνθρωπο, όπως είπε, που οι πράξεις του δίνουν πραγματικό νόημα στη φράση “ο λόγος μου συμβόλαιο”.

Με καρπαθιακές μαντινάδες ο κ. Τζον Κούρουγλος, ο οποίος ανέλαβε το συντονισμό της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του τιμώμενου και την προσφορά του στην Εταιρεία του Pan Gregorian αλλά και την κοινότητα. “Οσους εσύ βοήθησες και όσοι σ’ αγαπούνε, ούτε μισοί στην Κάρπαθο φίλε μου δε χωρούνε”, είπε μέσα στα χειροκροτήματα των τετρακοσίων και πλέον συνδαιτυμόνων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της κομητείας Μπέργκεν, Πολ ΝτιΓκαετάνο, o ομοσπονδιακός βουλευτής Μπιλ Πασκρέλ και η αντικυβερνήτης της Νέας Ιερσέης Κιμ Γκουντάνιο, οι οποίοι συνεχάρησαν το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα για το σπουδαίο έργο που επιτελεί και εξήραν την προσωπικότητα του τιμώμενου.

“Η διαρκής ανθρώπινη αλληλεγγύη σας και η εθελοντική σας προσφορά είναι αξιέπαινες και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας εδώ στην Αμερική”, τόνισε στο χαιρετισμό του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας, συγχαίροντας το Pan Gregorian για την απόφασή του να τιμήσει τον Γιάννη Σακελλάρη.

“Η ξεχωριστή αυτή οργάνωση έχει διακριθεί για την πολυσχιδή της δραστηριότητα στον τομέα της φιλανθρωπίας και της παιδείας με πλούσια προσφορά στον απόδημο Ελληνισμό”, επισήμανε ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Βασίλης Φιλίππου, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη του Cyprus Children’s Fund και συγχαίροντας τον τιμώμενο.

Το φιλανθρωπικό έργο του Pan Gregorian και την προσφορά του στην Εκκλησία, την Ομογένεια και την Αμερική, εξήρε και ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος, ο οποίος ευλόγησε την εκδήλωση και ιδιαίτερα ευχαρίστησε τα μέλη του οργανισμού για τη συνεχή υποστήριξή τους προς τη Μητρόπολη Νέας Ιερσέης. Δωρίζοντας στον τιμώμενο μια εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, υποσχέθηκε ότι του χρόνου στις 8 Νοεμβρίου θα ταξιδέψει μαζί του στην αγαπημένη του Κάρπαθο για να λειτουργήσει στο μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Βωλάδα, το χωριό του.

Τέλος, ο πρόεδρος της Εταιρείας του Pan Gregorian, Γιώργος Σιαμπούλης εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το θεάρεστο, όπως είπε, έργο που επιτελεί το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα για το συνάνθρωπό μας και με συγκίνηση αναφέρθηκε στο όραμα του αείμνηστου Γιώργου Μανωλιού για την ίδρυση του οργανισμού που θα έφερνε κοντά τους Ελληνες εστιάτορες της Νέας Ιερσέης.

Μιλώντας για τον φίλο και επί χρόνια συνεργάτη του στο Pan Gregorian, Γιάννη Σακελλάρη, ο κ. Σιαμπούλης είπε ότι πρόκειται για “έναν άνθρωπο ανιδιοτελή που βάζει το κοινό συμφέρον πάνω από κάθε προσωπικές φιλοδοξίες και δίνει μάχες καθημερινά για το καλό της παροικίας μας, της Ομογένειας και πάνω απ’ όλα της πατρίδας μας, έναν άνθρωπο με σπάνιες αρετές και προτερήματα“, τον οποίο θαυμάζει απεριόριστα.

Αναφερόμενος στην άψογη συνεργασία τους είπε πως είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το Pan Gregorian έχει μεγαλώσει με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, ενώ καλωσόρισε στην εκδήλωση τις αντιπροσωπείες των Pan Gregorian από το Μέριλαντ, το Κοννέκτικατ, τη Βόρεια και την Μητροπολιτική Νέα Υόρκη.

Το μουσικό μέρος της βραδιάς ανέλαβαν ο Σταύρος Θεοδώρου με την ορχήστρα του και ο Σάββας Περσελής με τη λύρα το, ενώ ειδική εμφάνιση έκανε και ο Δημήτρης Μπάσης που βρισκόταν στις ΗΠΑ για σειρά συναυλιών.

Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου από το greeknewsonline.com