Τον πρόεδρο της Aegean τίμησε  προχθές το δημοτικό συμβούλιο

Τον ιδρυτή και πρόεδρο της αεροπορικής εταιρίας «Aegean» Θεόδωρο Βασιλάκη, βράβευσε προχθές το βράδυ για την προσφορά του στην ανάπτυξη της Ρόδου, το δημοτικό συμβούλιο, σε πανηγυρική συνεδρίαση στην οποία παρέστησαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Αντώνης Καμπουράκης και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και των τοπικών αρχών.

Ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην συμβολή της αεροπορικής εταιρείας και προσωπικά του κ. Βασιλάκη στην αναπτυξιακή πορεία της Ρόδου και κάλεσε τον πρόεδρο της Aegean να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στη στήριξη των νησιών.

Ο κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι η Ρόδος θα είναι πάντα στις προτεραιότητες της εταιρίας και εμφανίστηκε έτοιμος να βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

«Ο σχεδιασμός της προβολής της Ελλάδας και της Ρόδου μας απασχολεί διαρκώς», είπε, προσθέτοντας ότι το μόνο που ζητάμε, ως εταιρία, είναι ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους φορείς.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, αναφερόμενος στον κ. Βασιλάκη επεσήμανε τα εξής:

«Κυρίες και Κύριοι,

Η επιχειρηματική διαδρομή του κ. Θεόδωρου Βασιλάκη, όπως διαφαίνεται και σκιαγραφείται μέσα από την πορεία της ζωής και της δράσης του, είναι ξεχωριστή και αξιοθαύμαστη και είναι επιβεβλημένο εκ των περιστάσεων να αναφερθώ στην προσωπικότητα και στα πολλά και σημαντικά επιτεύγματά του, που με υπομονή και επιμονή, έκτισε και δημιούργησε.

Είναι αναμφίβολο ότι τα εγγενή ηγετικά χαρακτηριστικά και προσόντα του Θεόδωρου Βασιλάκη είναι στοιχεία, που έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην εξαιρετική αυτή διαδρομή της επιχειρηματικής του δράσης και  της οικονομικής ανάπτυξης των εταιρειών του.

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης, ως άνθρωπος και ως επιχειρηματίας.

Ο τιμώμενος, ανήκει στους αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες που αξιοποίησε το ταλέντο και την ικανότητα του να διαβλέπει τις εξελίξεις, να εντοπίζει τις ευκαιρίες, να επιδιώκει και προλαμβάνει τα γεγονότα και να πράττει αναλόγως και εγκαίρως.

Παρά το γεγονός, ότι οι δραστηριότητες του Θεόδωρου Βασιλάκη απόκτησαν φτερά και πέταξαν σε όλο τον κόσμο, παρά τον διεθνή ανταγωνισμό και τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ο ίδιος κράτησε το κέντρο των επιχειρήσεών του στην Ελλάδα.

Υπηρέτησε και υπηρετεί μια ανομολόγητη από τον ίδιο αποστολή:  το να προσφέρει και να αφήσει κάτι στον τόπο του, στην Κρήτη, την ιδιαίτερη πατρίδα του, και βέβαια στην ίδια την Ελλάδα, γιατί είναι μέρος αυτού του τόπου, ανήκει σ’ αυτόν τον τόπο και ταυτίζει τις επιχειρηματικές προοπτικές του με το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο Θεόδωρος Βασιλάκης αναπτύσσει την πολύ μεγάλη φιλανθρωπική και κοινωνική του δράση.

Ο Νίκος Καζαντζάκης γράφει: “To χρέος του ανθρώπου, είναι να προσαρμόζει το ρυθμό της εφήμερης ζωής του, στο ρυθμό της πορείας του Αγωνιστή Θεού”.

Kαι αυτό πράττει ο τιμώμενος. Κάθε του κίνηση, κάθε του επιλογή και απόφαση, δεν αποτελεί αυτοσκοπό ή μέσο προσωπικής προβολής, αλλά αποτελεί ένα όραμα, το οποίο με την πάροδο των χρόνων, με μοναδικό τρόπο μετατρέπει σε εθνική αποστολή και αυτό φαίνεται και αποδεικνύεται μέσα από την επιχειρηματική πορεία και επιτυχία του Θεόδωρου Βασιλάκη.

Ο Νίκος Σκουλάς, ο συμπατριώτης σας στο βιβλίο του «Το τρίπτυχο της επιτυχίας: ΗΓΕΣΙΑ, ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ, ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ, γράφει: «’Oλοι μαζί πρέπει να συνεργούμε με θετικό και δημιουργικό πνεύμα για να παράγουμε μεγαλύτερο αποτέλεσμα, από αυτό που παράγεται, από το μέσο όρο των ατομικών αποτελεσμάτων του καθενός μας.

Η ύπαρξη διαφορών και η διαφορετική προσέγγιση των θεμάτων είναι συχνά μια αναπόφευκτη πραγματικότητα, που όμως τις περισσότερες φορές μέσα από την πολυφωνία καταλήγει σε μια σύνθεση και συνεργασία, με μετρήσιμα αποτελέσματα». Συμπερασματικά  ο μόνος τρόπος, που οδηγεί στην ανάπτυξη και στην αποτελεσματικότητα είναι η σχέση μας με άλλα άτομα.

Είμαστε εδώ ακριβώς σήμερα στην πανηγυρική αυτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς τιμή σας, με την παρουσία της εκκλησίας, της Περιφερειακής Αρχής, των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων και των φορέων της Ρόδου για να συνεργαστούμε.

Είναι γνωστό ότι και εσείς ο ίδιος θεωρείται ως έναν από τους βασικούς παράγοντες της επιτυχίας σας την συνεργασία, την αμοιβαιότητα, την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία».