Διεκόπη η δίκη για την πτώση της οροφής στην Ακαδημία

Για τις 29 Νοεμβρίου το πρωί διεκόπη χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η εκδίκαση της  υπόθεσης που αφορά την πτώση της οροφής του κτιρίου της Ακαδημίας τον Ιανουάριο του 2012.

Η δίκη ξεκίνησε χθες με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και δύο εκ των τεσσάρων μαρτύρων υπεράσπισης, όμως λόγω ωραρίου το δικαστήριο διέκοψε για την προσεχή Τρίτη 29 Νοεμβρίου το πρωί οπότε και θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία.  Στην υπόθεση κατηγορούνται ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς και ο πρώην προϊσταμένος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου Θεοδόσης Κολιάδης, για έκθεση δια παραλείψεως κατά συρροή.

Σημειώνεται πως η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό καθώς πριν από ένα χρόνο οι δύο άνδρες είχαν κριθεί ένοχοι από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για την κατηγορία αυτή και τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή. Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση του είχε αθωώσει τον πρώην δήμαρχο Χατζή Χατζηευθυμίου, τον πρώην αντιδήμαρχο Μανώλη Καμπουρόπουλο και τον πρώην προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Χριστοδούλου που επίσης κατηγορούνταν στην υπόθεση.
Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Δημήτρης Σαλαμαστράκης και Κώστας Σαρρής.