Συμμετοχή της Ροδίτισσας  ζωγράφου Ειρήνης Βαζούκου στην 4η Διεθνή  Κουαρτενάλλε ζωγραφικής

Στην 4η διεθνή Κουαρτενάλλε ζωγραφικής που θα γίνει στην Βουλγαρία θα συμμετάσχει η ροδίτισσα ζωγράφος Ειρήνη Βαζούκου.

Θέμα της έκθεσης: “Μύθοι και θρύλοι του λαού μου”.

Διοργανωτές  είναι ο Δήμος και η Πινακοθήκη της Στάρα Ζαγόρα, το Υπουργείο Πολιτισμού Βουλγαρίας (MC) και η Ένωση των Βουλγάρων Καλλιτεχνών (UBA).

Συμμετέχουν καλλιτέχνες από Βουλγαρία, Αγγλία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Ουκρανία, Τσεχία, Ιαπωνία και Ελλάδα. Από την Ελλάδα εκθέτουν επίσης άλλοι δύο εικαστικοί ο Κώστας Σπυρόπουλος και  ο Θανάσης Καραμήτας.

Η Ειρήνη Βαζούκου κατάγεται από την Ρόδο και έχει στο ενεργητικό της έως τώρα αρκετές ατομικές  και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Πρόσφατα δε παρουσίασε την 12η ατομική της έκθεση με τίτλο “Ρίζες” το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Ρόδο στον  Προμαχώνα του Αγ. Γεωργίου στην Μεσαιωνική πόλη.

Στην 4η Κουαρτενάλλε της Στάρα Ζαγόρα συμμετέχει με τον έργο της “Χρυσόμαλλο δέρας” εμπνευσμένο από την Ελληνική Μυθολογία.

 Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 16 Δεκεμβρίου 2016 στην Πινακοθήκη της Στάρα  Ζαγόρα – Βουλγαρίας.

Η Ειρήνη Βαζούκου συμμετέχει επίσης και στην Διεθνή έκθεση  Art Thessaloniki  στο περίπτερο του Ορίζοντα Γεγονότων και της Πινακοθήκης των χρωμάτων, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν στις 1 Δεκεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.