Λιγότερα ασθενοφόρα από τον Δεκέμβριο στη Ρόδο

Μειώνεται από τον επόμενο μήνα ο αριθμός των ασθενοφόρων που θα επιχειρούν στο νησί μας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το εργασιακό σωματείο ΕΚΑΒ Ρόδου, από τις αρχές του Δεκέμβρη θα βρίσκονται σε λειτουργία τα τρία από τα τέσσερα ασθενοφόρα, καθώς λήγει το πρόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ και αποχωρούν οι εννιά εργαζόμενοι που απασχολούνταν σε αυτό.

Αυτό όπως επισημαίνουν τα μέλη του σωματείου, θα έχει ως αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις ακόμα και σε επείγοντα περιστατικά καθώς τα τρία εναπομείναντα ασθενοφόρα θα πρέπει να εξυπηρετούν και άλλες καταστάσεις όπως μεταφορά ασθενών σε λιμάνι και αεροδρόμιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων αναφέρει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι από την 1/12/2016 η δύναμη των ασθενοφόρων που επιχειρούν στο νησί της Ρόδου μειώνεται από τέσσερα σε τρία λόγω λήξης προγράμματος του ΚΕΕΛΠΝΟ και της αποχώρησης 9 συναδέλφων που υπηρετούσαν στο ΕΚΑΒ Ρόδου.

Τα τρία εναπομείναντα ασθενοφόρα θα εξυπηρετούν όλο το νησί, σε επείγοντα περιστατικά όπως επίσης και σε δευτερογενείς διακομιδές (επανεξετάσεις- εξιτήρια και μεταφορές από και προς σε λιμάνια και αεροδρομία).

Ζητάμε εκ των προτέρων την κατανόηση του κόσμου διότι, λόγω της μείωσης ασθενοφόρου, είναι αυτονόητο να υπάρξουν καθυστερήσεις όχι μόνο σε τακτικά αλλά και σε επείγοντα περιστατικά».