Με την εθνική στο Ευρωμπάσκετ η Άρτεμις Σπανού

Η εθνική γυναικών ηττήθηκε από τη Ρωσία αλλά προκρίθηκε στο Ευρωμπάσκετ 2017 (15-26 Ιουνίου, Τσεχία) ως μία από τις καλύτερες δεύτερες ομάδες των Ομίλων.

Η Άρτεμις Σπανού πέτυχε έντεκα πόντους στο 67-53 με αντίπαλο τη Ρωσία και ήταν δεύτερη σκόρερ πίσω από τις Δημητράκου και Καλτσίδου που πέτυχαν από 12.

Η διεθνής σέντερ με καταγωγή από τη Λέρο μίλησε για τη μεγάλη πρόκριση της εθνικής λέγοντας χαρακτηριστικά. «Είμαστε πολύ χαρούμενες για την πρόκριση. Είναι πολύ σημαντικό που η εθνική ομάδα θα είναι παρούσα στην τελική φάση μιας ακόμη μεγάλης διοργάνωσης.

Από πέρυσι το Νοέμβριο ξεκίνησε η προσπάθειά μας για να πάρουμε το εισιτήριο για το  πανευρωπαϊκό και χθες (σ.σ. προχθές) καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας.

Ο βασικός κορμός αυτής της ομάδας είναι αρκετά χρόνια μαζί και πλέον είμαστε μια οικογένεια, η οποία πολεμάει για το “εμείς” και τη νίκη σε κάθε αγώνα. Βγάζουμε το πάθος μας στο παρκέ και δίνουμε και την καρδιά μας γι’ αυτή την ομάδα. Θα πάμε στην Τσεχία το καλοκαίρι για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».