Ο Χ. Κόκκινος σε εκδηλώσεις για τα εθνικά μας θέματα και το δημοκρατικό πολίτευμα

O Aντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε προσκλήσεις, παρέστη και μίλησε σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την τρέχουσα εβδομάδα και είχαν στο επίκεντρό τους τα εθνικά μας θέματα και το δημοκρατικό πολίτευμα.

Συγκεκριμένα:

Είχε συνάντηση στη Ρόδο με την ευρωβουλευτή της Κύπρου Δρ. Θεοχάρους Ελένη, με την οποία συζήτησαν τα εθνικά θέματα, τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας και την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης και παρακολούθησε την ενημέρωση - ομιλία της που πραγματοποιήθηκε στις 20.11.2016 στο σύλλογο Κυπρίων του νησιού της Ρόδου.

Επίσης παρέστη στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 19.11.2016 στη Ρόδο με θέμα «Γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας»

Επίσης ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση, παρέστη και μίλησε στο 1ο Διεθνές Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών με θέμα «Δημοκρατία: μύθος ή πραγματικότητα» στις 18.11.2016.

Ο κ. Χ. Κόκκινος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη διαμόρφωση πολιτικών στάσεων και αξιών από την αρχαία Ελλάδα απ’ όπου ξεκίνησαν τα πρώτα βήματα του δημοκρατικού πολιτεύματος, μέχρι σήμερα. Επίσης έκανε εκτενή αναφορά στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, αλλά και στις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης και της οικονομίας της αγοράς. Αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη συμμετοχής των πολιτών, ώστε να διασφαλιστεί η Δημοκρατία αλλά και να παραμείνει ποιοτική και αναλλοίωτη από αυτούς/ές που επιδιώκουν να διαστρεβλώσουν τις αρχές και τις αξίες της.

Επισήμανε την καλλιεργούμενη απαξίωση των πολιτικών και των θεσμών προς όφελος των ολίγων και εκείνων που έχουν την οικονομική δύναμη και τα μέσα προπαγάνδας.

Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη καλλιέργειας πολιτικής σκέψης στους πολίτες, και ιδιαίτερα στους νέους, ώστε να γνωρίζουν τη χρησιμότητα της Δημοκρατίας στη διακυβέρνηση ενός τόπου, σε σύγκριση με τα μειονεκτήματα που παρουσιάζουν τα άλλα πολιτεύματα.