Έκλεισε η πλατεία  δημαρχείου για το  χριστουγεννιάτικο χωριό της Ρόδου

Δεσμεύθηκε από χτες ο χώρος της πλατείας δημαρχείου, για να δημιουργηθεί μέσα στις προσεχείς ημέρες το Χριστουγεννιάτικο χωριό.

Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει καθώς ο δήμος Ρόδου τοποθέτησε κιγκλιδώματα που απαγορεύουν τη στάθμευση στην πλατεία για όσο διάστημα θα διαρκέσουν οι γιορτές.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του δήμου ο χώρος θα είναι αποκλεισμένος για τα αυτοκίνητα μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Όπως είναι φυσικό αυτή η αλλαγή θα δημιουργήσει μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα, καθώς τα αυτοκίνητα θα αναζητούν απεγνωσμένα μία θέση στάθμευσης και πολύ δύσκολα θα εξυπηρετούνται καθώς ούτε και υπό φυσιολογικές συνθήκες αρκούσαν οι θέσεις.

Μάλιστα χτες και λόγω της Black Friday, υπήρχε ακόμα μεγαλύτερη κίνηση στο κέντρο της πόλης, ενώ ο καλός καιρός που «έβγαλε» πολλούς από τα σπίτια τους συνέβαλε στο να γεμίσει η πόλη με αυτοκίνητα.

Η έλλειψη λοιπόν χώρων στάθμευσης οδήγησε κάποιους οδηγούς να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους ακόμα και σε πολυσύχναστους δρόμους παρά το γεγονός ότι εμπόδιζαν τη διέλευση άλλων οχημάτων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθούν κλήσεις και η τροχαία να πάρει ακόμα και πινακίδες όπως στην περίπτωση δύο αυτοκινήτων που ήταν παρκαρισμένα έξω από το πρώην ξενοδοχείο Κάμειρος και φυσικά δημιουργούσαν πρόβλημα, αφού σε εκείνο το σημείο απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.