Συνάντηση του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου κ. Π. Μπακίρη με την ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε  Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από την υπεύθυνη της ΝΟ.Δ.Ε για θέματα παραγωγικών φορέων και εμπορίου , κα. Χατζηγεωργίου Σοφία, συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Καραγιάννη Παναγιώτη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Δωδεκανήσου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε κ. Παύλος Μπακίρης τοποθετήθηκε ως εξής:

«Βιώνουμε μια πραγματικότητα που για τους περισσότερους νησιώτες θα έμοιαζε αδιανόητη πριν από περίπου δύο χρόνια, ωστόσο σήμερα είναι η καθημερινότητά μας. Μια οδυνηρή πραγματικότητα, με ατελείωτους φόρους, με ανεργία, με ανέχεια, με διάλυση του κοινωνικού κράτους και των θεσμών.
Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν συμβαίνει τυχαία. Η αλήθεια είναι ότι η ιδεοληπτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει την αποκλειστική ευθύνη που η οικονομία μετά από μία μικρή ανάκαμψη το 2014 επέστρεψε στην ύφεση.

Έχει τεράστιες ευθύνες για δύο χαμένα χρόνια για τη χώρα, στα οποία οι πολίτες έγιναν φτωχότεροι, πολλές επιχειρήσεις έβαλαν «λουκέτο» ή «μετανάστευσαν», εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους, επαγγελματίες σε απόγνωση, νέοι αναγκάστηκαν να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό, συνταξιούχοι με συνεχείς περικοπές και αδύναμο σύστημα υγείας, φόροι σε ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να δώσουν.
Οι οφειλές του Κράτους προς τους ιδιώτες και των ιδιωτών προς το κράτος διογκώθηκαν, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας συρρικνώθηκε. Την ίδια στιγμή, η οικονομία συνεχίζει να πνέει τα λοίσθια, μέσα στο συνεχιζόμενο καθεστώς της άγριας υπερφορολόγησης και των capital controls.  

Με τον ΦΠΑ της Δωδεκανήσου να φεύγει πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρεις», τιμωρώντας την νησιωτικότητα ως έγκλημα.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι για να ξανασταθούμε στα πόδια μας, χρειάζονται και άμεσες ξένες επενδύσεις αλλά και να στηρίξουμε τους μεσαίους και μικρούς επιχειρηματίες.
Χρειαζόμαστε μια συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες, όπως πολύ σωστά διακήρυξε ο Πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με σχέδιο και υπευθυνότητα, ένα καινούριο μείγμα πολιτικής που θα περιλαμβάνει μια τολμηρή  φορολογική μεταρρύθμιση η οποία θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές με στοχευμένη μείωση δαπανών. Οι τέσσερις πολιτικές μας θέσεις είναι οι εξής:
1. Μειώνουμε φόρους και εισφορές απελευθερώνοντας πόρους προς όφελος της πραγματικής οικονομίας.
2. Δημιουργούμε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον για επενδύσεις.
3. Μειώνουμε την γραφειοκρατία, απλουστεύουμε διαδικασίες, περιορίζουμε και βελτιώνουμε το Κράτος και ταυτόχρονα.
4. Εξασφαλίζουμε ένα ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, στοχευμένα σε κάθε συμπολίτη μας που το έχει ανάγκη.

Τώρα πια όλοι γνωρίζουν πόσο μας κοστίζει ο λαϊκισμός και οι ψεύτικες υποσχέσεις. Πόσο μας γύρισαν πίσω οι εγκληματικοί τους αυτοσχεδιασμοί.
Η παράταξη της Ν.Δ. διαχρονικά πιστεύει και αναδεικνύει την αξίας της επιχειρηματικότητας, την ικανότητα του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας και τη σημασία που έχει η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών μας δυνατοτήτων, για να δημιουργήσουμε εθνικό πλούτο που θα διανέμεται με δίκαιο τρόπο».