Θα καταβάλλουν αποζημίωση 170.000 ευρώ για τροχαίο δυστύχημα

Το χρηματικό ποσό των 170.000 ευρώ θα καταβάλλουν 28χρονος και ο πατέρας του ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη, στην οικογένεια 73χρονου ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο δυστύχημα πριν από οχτώ χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, το δυστύχημα είχε σημειωθεί στις 31 Αυγούστου 2008 στις 7 το απόγευμα στον Αρχάγγελο. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται και στην αγωγή που κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, ο 28χρονος οδηγώντας δίκυκλο μοτοποδήλατο που ανήκε στον πατέρα του κινούνταν από το κέντρο του χωριού προς την Εθνική οδό Ρόδου – Λίνδου.

Την ώρα εκείνη ο 73χρονος επιχείρησε να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα μέσα στο χωριό με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τη δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 28χρονος και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Οι συγγενείς του ηλικιωμένου προσέφυγαν στη δικαιοσύνη δια του δικηγόρου τους κ. Νικήτα Μπόλκα, καταθέτοντας αγωγή κατά του 28χρονου οδηγού, κατά του πατέρα του ως ιδιοκτήτη του δικύκλου και κατά της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία ήταν ασφαλισμένο το όχημα.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με την απόφαση του έκρινε την αγωγή ως μη ασκηθείσα για την ασφαλιστική εταιρεία, ενώ την έκανε δεκτή ως προς τον 28χρονο και τον πατέρα του, οι οποίοι καλούνται να καταβάλλουν συνολικά στους συγγενείς του 73χρονου το ποσό των 170.000 ευρώ.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση του, κηρύσσει την απόφαση ως προς την αμέσως προηγούμενη καταψηφιστική της διάταξη, προσωρινά εκτελεστή για το συνολικό ποσό των 54.000 ευρώ, ενώ οι δύο άνδρες θα πληρώσουν και τα δικαστικά έξοδα ύψους 5000 ευρώ.