Επιτυχημένη εκδήλωση  της ΕΥΘΥΤΑ με το Σχολείο  Δεύτερης Ευκαιρίας

Την προηγούμενη Τρίτη το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας  είχε την τιμή να υποδεχτεί την κα. Ελένη Καρύδη, την ψυχή της Ε.Υ.Θ.Υ.Τ.Α, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για θέματα, τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την έρευνα, την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση των πολιτών όλων των ηλικιών (μαθητών έως ηλικιωμένων).

Η Ε.Υ.Θ.Υ.Τ.Α (Εταιρεία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων), είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας.

 

 

Στην Ρόδο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004, πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης , θύμα τροχαίου ατυχήματος, μετά από τον χαμό του γιου της Δημήτρη 19 χρονών στις 12 Φεβρουαρίου 2002, πλαισιωμένη από επιστήμονες, θύματα, συγγενείς τροχαίων δυστυχημάτων και ευαισθητοποιημένα άτομα στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.

«Η εκδήλωση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επιτυχής» δήλωσε ο κ. Θανάσης Κλέτσας- Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.  «Καθώς η κα Καρύδη τόσο με το παραστατικό και μεστό της λόγο, όσο και με την καθοδήγησή της στην βιωματική συμμετοχή των παρισταμένων μέσω προσομοιώσεων, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων μας, καταδεικνύοντας τους λόγους για τους οποίους η χώρα μας κατακτά κάθε χρονιά θλιβερά ρεκόρ όσον αφορά θανάτους από τροχαία ατυχήματα» -συμπλήρωσε ο κ. Κλέτσας.

Τόσο η ίδια, όσο και ο συνεργάτης της, ο γιατρός Δημήτριος Ιωσήφ, αναφέρθηκαν στην έλλειψη στοιχειώδους οδικής παιδείας, η οποία προκαλεί απορία και θυμό, γεννώντας παράλληλα και διάθεση αυτοκριτικής για τη δική μας οδική συμπεριφορά: βάζουμε κράνος ή ζώνη, όταν πρόκειται να οδηγήσουμε; Πιάνουμε το τιμόνι αφού έχουμε καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά; Γιατί σε άλλες χώρες το αντιμετωπίζουν με επιτυχία το πρόβλημα;

 Επίσης ο κ. Κλέτσας είπε ότι: «Γενικά, αυτό που μας άφησε η εκδήλωση ως μήνυμα είναι ότι οφείλουμε να αλλάξουμε εμείς στάση και συνήθειες και να μην εναποθέτουμε τη ζωή μας στην τύχη ή στους σχετικά ανεπαρκείς αστυνομικούς ελέγχους.»

Η βραδιά έκλεισε  με συζήτηση και απονομή τιμητικής πλακέτας  από το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας ,στην κα Καρύδη για την προσφορά της στο θέμα της οδικής ασφάλειας.

Τέλος ο κ. Κλέτσας ευχαριστεί θερμά την κα Καρύδη Ελένη και τον γιατρό κ. Δημήτριο Ιωσήφ για την παραστατική παρουσίαση τους.