Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία  ο προϋπολογισμός του Δήμου Ρόδου

Κατά πλειοψηφία όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο ο προϋπολογισμός του δήμου Ρόδου για το 2017.

Στη συνεδρίαση του σώματος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, παρουσιάστηκε αναλυτικά το περιεχόμενο του προϋπολογισμού, ο οποίος ανέρχεται σε περίπου 190 εκατομμύρια ευρώ.

Από όλες τις παρατάξεις επισημάνθηκε η συρρίκνωση των εσόδων λόγω και της υποχρηματοδότησης η οποία έχει όπως είναι φυσικό επίπτωση και στα οικονομικά του δήμου, θέτοντας αναγκαστικά περιορισμούς, στο σχεδιασμό του.

Πρόκειται όπως τονίστηκε για την αποτύπωση της γενικότερης οικονομικής κατάστασης της χώρας, μία σκληρή πραγματικότητα για τους ΟΤΑ οι οποίοι όπως και στην περίπτωση του δήμου της Ρόδου δεν αφήνει περιθώρια για υλοποίηση μεγάλων οραμάτων.

Ορμώμενος από αυτή την επισήμανση ο επικεφαλής της παράταξης «Ροδιακή Δημιουργία» Χατζής Χατζηευθυμίου επεσήμανε ότι θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι απόκτησης πόρων,  ώστε να μην εξαρτάται ο δήμος από το κεντρικό κράτος και την πενιχρή του χρηματοδότηση.