Δωρεάν εξετάσεις από  το “Χαμόγελο του Παιδιού” στη Ρόδο

Περίπου 300 παιδιά από το νησί της Ρόδου εκτιμάται ότι θα εξεταστούν δωρεάν στο κινητό πολυιατρείο «Ιπποκράτης» της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του παιδιού» που βρίσκεται στο νησί μας από χτες.

Το μεταφερόμενο πολυιατρείο βρίσκεται σταθμευμένο δίπλα στο δημαρχείο και διαθέτει τέσσερα επιμέρους ιατρεία, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό, οδοντιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό, στα οποία προσφέρουν εθελοντικά εργασία ιδιώτες γιατροί του νησιού μας και γιατροί του νοσοκομείου μας.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη της μονάδας στη Ρόδο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής για παιδιά, και θα τερματιστεί στις 2 Δεκεμβρίου.

«Συνεργαζόμενοι εμείς όλοι μαζί αποδείξαμε για 2η χρονιά ότι μπορούμε να προσκαλέσουμε τις δομές αυτής της πολύ σπουδαίας δράσης του χαμόγελου του παιδιού.
Μία εβδομάδα ολόκληρη θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να επισκεφτούν την μονάδα για προληπτικούς λόγους και νομίζω ότι δεν θα είχαμε τις γιορτινές αυτές μέρες από το χαμόγελο του παιδιού κάτι καλύτερο να δωρίσουμε στα παιδιά μας από αυτήν εδώ την δράση» δήλωσε ο δήμαρχος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του οδοντιατρικού συλλόγου Ρόδου Νίκος Διακογεωργίου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το χαμόγελο του παιδιού βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, καθημερινά, πανελλαδικά, 24ώρες το εικοσιτετράωρο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του προσφέρει πράγματι σταθερές και ποιοτικές βοήθειες σε όλα αυτά τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

«Το χαμόγελο, κλείνει 21 χρόνια δράσης. Μέσα σε αυτά τα χρόνια η προσφορά του είναι τεράστια και ενδεικτικά αναφέρω ότι βρέθηκε δίπλα σε 1.200.000 παιδιά και οικογένειες που είχαν την ανάγκη του. Επίσης το χαμόγελο του παιδιού έχει σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής και εκεί στηρίχτηκα και το κάλεσα και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί για 4η χρόνιά το έχουμε στην περιοχή μας και παντρεύουμε τα δύο μας προγράμματα.

Επίσης από το 2002 που ξεκίνησε το πρόγραμμα, το χαμόγελο του παιδιού έχει εξετάσει πάνω από 75.000 μαθητές. Αυτά και μόνο τα απλά στοιχεία δείχνουν το μέγεθος προσφοράς του χαμόγελο του παιδιού» δήλωσε ο κ. Διακογεωργείου και πρόσθεσε  «Επίσης δεν ξεχάσαμε τα ειδικά σχολεία , τα οποία θα τα δεχτούμε και αυτά, όπως επίσης και τις οικογένειες, οι οποίες χρήζουν της βοήθειάς μας και ο οδοντιατρικός σύλλογος Δωδεκανήσου σημειώνει εδώ , ότι τα όποια προβλήματα καταγραφούν θα θεραπευτούν από μέλη του είναι δωρεάν, Με την υπόδειξη βέβαια των δομών προνοίας του Δήμου και της Περιφέρειας.

Τέλος η νοσηλεύτρια Αλεξάνδρα Ασημακοπούλου δήλωσε «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Δήμο Ρόδου, τον οδοντιατρικό σύλλογο Δωδεκανήσου, τον ιατρικό σύλλογο της Ρόδου, καθώς και τοπικό νοσοκομείο που μας προσφέρει τους γιατρούς του και μπορούμε να εξετάσουμε δωρεάν όλα τα παιδάκια που βρίσκονται εδώ στη Ρόδο.
Επίσης έχουμε κοντά μας και το τμήμα νοσηλευτικής και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που μας βοηθάνε με τους εθελοντές φοιτητές για να εξελίξουμε καλύτερα το πρόγραμμα μας»

Ανακοίνωση ΙΣΡ
Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου αναφέρει για το θέμα τα εξής: «Η εθελοντική οργάνωση ‘’Το Χαμόγελο του Παιδιού" βρίσκεται στη Ρόδο και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου,  καθώς και το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, θα πραγματοποιήσουν μαζί δράση προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής με το κινητό πολυιατρείο "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ" για τα παιδιά και τους μαθητές της Ρόδου για πέντε (5) ημέρες.

Η δράση με την κινητή μονάδα "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ", απευθύνεται στα παιδιά όλης της Ελλάδας και πραγματοποιείται μέσα από την συνεργασία και την ανιδιοτελή συμμετοχή των τοπικών Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και των τοπικών Νοσοκομείων.   

Έναρξη του προγράμματος "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ" : Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016
Λήξη του Προγράμματος "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ"  :  Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2016  
Τόπος δράσης : Πλατεία Ελευθερίας (Δημαρχείο).

Το Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς και του Υπουργείου Υγείας με μεγάλη επιτυχία και από το 2002 ως και σήμερα έχουν εξεταστεί περισσότερα από 75.000 παιδιά.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, με την εθελοντική συμμετοχή δεκαέξι (16) ιατρών μελών του ελευθέρων επαγγελματιών (Κουβίδη Φρόσω, Σπάρταλη Χρυσή, Καραγιάννη Αγγελική, Παπαΐωάννου Αικατερίνη, Πετρωνιάτη Τσαμπίκο, Ιωσήφ Δημήτριο, Μιχάλαρο Χρήστο, Συμεωνίδη Γεώργιο, Περίδη Σταμάτιο) και των νοσοκομειακών ιατρών (Μαχαιρίδη Κωνσταντίνα, Παπανικήτα Ειρήνη, Μυροφόρου Ιωάννη, Ταμπάκη Σταυρούλα, Φαρμακίδη Νικόλαο, Διακολιό Κωνσταντίνο και Κουντούρη Εμμανουήλ) ειδικοτήτων Παιδιατρικής, Ωτορινολαρυγγολογίας, Οφθαλμολογίας και Γενικής Ιατρικής, στέκεται αρωγός στο σπουδαίο έργο που υπηρετεί ο οργανισμός "Το Χαμόγελο του Παιδιού" για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας και της προστασίας των παιδιών.

Ο Ι.Σ.Ρ ευχαριστεί όλους τους ιατρούς μέλη του,  που προσφέρθηκαν να καλύψουν εθελοντικά το πρόγραμμα αυτό,  αποδεικνύοντας το υψηλό  φρόνημα του καθήκοντος και της προσφοράς των μελών του προς τους συμπολίτες μας».

Το κινητό πολυιατρείοΤο κινητό πολυιατρείο