Συνάντηση του Υφυπουργού Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιού με την «Ελληνικά Υδατοδρόμια»

Συνάντηση του Υφυπουργού  Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιού  με την «Ελληνικά Υδατοδρόμια»

Συνάντηση του Υφυπουργού Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιού με την «Ελληνικά Υδατοδρόμια»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 319 ΦΟΡΕΣ

Για το project Υδατοδρόμια/Υδροπλάνα στην Ελλάδα

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανάμεσα στον Υφυπουργό κο Νεκτάριο Σαντορινιό και εκπροσώπους της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», με θέμα: «Υδατοδρόμια / Υδροπλάνα στην Ελλάδα».

Στη συνάντηση με τον κύριο Σαντορινιό συμμετείχαν από την εταιρεία οι κ.κ. Γιάννης Αναστασιάδης, Τάσος Γκόβας.

Ο Υφυπουργός, γνωρίζοντας εις βάθος τις ανάγκες της νησιωτικής χώρας και κυρίως των μικρών απομακρυσμένων νησιών καθώς κατάγεται από τη Σύμη, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία αδειοδότησης των Υδατοδρομίων τόσο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην οποία ανήκει η Σύμη, όσο και για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της Ελλάδας. Ο κος Σαντορινιός επιβεβαίωσε την Κυβερνητική βούληση να δημιουργηθεί εκτενές δίκτυο Υδατοδρομίων στην Ελληνική επικράτεια ώστε να εξυπηρετούνται με ασφάλεια οι πτήσεις των υδροπλάνων.

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για τους τομείς δράσης της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», για την πορεία αδειοδότησης των Υδατοδρομίων που έχει αναλάβει η εταιρεία, καθώς και για το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την λειτουργία των υδροπλάνων στη χώρα μας.

Μετά την συνάντηση ο κος Σαντορινιός δήλωσε: «Το σχέδιο ενός συνδυασμένου, εκσυγχρονισμένου, ενεργειακά φιλικού και προσιτού στους νησιώτες, δικτύου μεταφορών, είναι προτεραιότητα του Υπουργείου μας και ιδίως του νέου Υφυπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής. Σε συνεργασία με όλους τους Κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς, θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ώστε να δημιουργηθεί το δίκτυο υδατοδρομίων στα νησιά μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» κος Τάσος Γκόβας δήλωσε: «Τα οφέλη από την ύπαρξη αδειοδοτημένων υδατοδρομίων θα είναι πολλαπλά και εκτείνονται πρωτίστως στο κοινωνικό σύνολο των νησιωτικών, παράκτιων και παραλίμνιων περιοχών που θα λειτουργήσουν. Η αξιόπιστη και επαρκής προσβασιμότητα, που θα εξασφαλίζεται από την λειτουργία των Υδροπλάνων, μέσω των υδατοδρομίων, θα αναζωογονήσει τις τοπικές οικονομίες, ιδίως των μικρών νησιών, αναβαθμίζοντας τον τουρισμό τους ενώ παράλληλα θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους».

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa