Δ. Γάκης: «Η κυβέρνηση στηρίζει τους κτηνοτρόφους των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου»

Με συνέπεια λόγων και έργων και με τη χρήση κάθε δυνατού χρηματοδοτικού εργαλείου, η κυβέρνηση στηρίζει τους νησιώτες κτηνοτρόφους, ιδιαίτερα τους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στα νησιά που αντιμετωπίζουν εντονότερα τις δυσκολίες από το προσφυγικό ζήτημα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δ. Γάκης.

Έκτακτη ενίσχυση θα αποδοθεί στους παραγωγούς όλων των ειδών γάλακτος που δραστηριοποιούνται στην Κω, τη Λέρο, το Καστελόριζο, τη Μυτιλήνη και τη Σάμο, με στόχο την άμεση ενίσχυση της βιωσιμότητας των εκμεταλλεύσεων μικρής κλίμακας και εκτατικής παραγωγής, συνολικού ύψους 1,68 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό αναλογεί στη χώρα μας με βάση τον Κανονισμό 2016/1613 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σχετική κοινοποίηση των κριτηρίων κατανομής απέστειλε στις αρμόδιες αρχές της Ε.Ε. ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου.

Μετά από επικοινωνία και ενημέρωση που είχε ο Δημήτρης Γάκης από τον κ. Ευ. Αποστόλου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου δήλωσε:

«Η θετική αυτή εξέλιξη μας χαροποιεί ιδιαίτερα, τόσο γιατί ενισχύει ένα σημαντικό κομμάτι του αγροτοδιατροφικού τομέα στη Δωδεκάνησο, όσο – και αυτό είναι το ίδιο σημαντικό για τους νησιώτες στο Αιγαίο – η επιλογή των συγκεκριμένων νησιών δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία η κυβέρνηση κατανοεί τη «νησιωτικότητα».

Επιδεικνύοντας υπευθυνότητα στις αποφάσεις και υλοποιώντας συγκεκριμένα έργα και δράσεις, όπως είναι η οικονομική στήριξή στους ακρίτες κτηνοτρόφους που καλούνται να αντιμετωπίσουν, πέραν των γεωμορφολογικών περιορισμών στην παραγωγική διαδικασία, τις σύνθετες κοινωνικο-οικονομικές προκλήσεις της ανθρωπιστικής κρίσης του προσφυγικού».