Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στο ετήσιο συνέδριο ΙΤΤΑΑ

Μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου υποστήριξε το stand της Ρόδου στο περίπτερο που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε στήσει σε ειδικό χώρο του ξενοδοχείου Divani Caravel όπου φιλοξενήθηκε το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και Tour Operators του Ισραήλ (ΙΤΤΑΑ) που διοργανώθηκε στην Αθήνα στο διάστημα από Τρίτη 22 έως και Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των φορέων του τουρισμού του Ισραήλ και της Ελλάδας.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της FEDHATTA, της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας. Στο συνέδριο συμμετείχαν περίπου 350 travel agents και tour operators (αρκετοί εκ των οποίων ήταν εξειδικευμένοι στο θεματικό τουρισμό) καθώς και decision makers αλλά και δημοσιογράφοι. Αποτελεί τη σημαντικότερη ετήσια εκδήλωση της ΙΤΤΑΑ και της τουριστικής αγοράς του Ισραήλ.

 

 

Παράλληλα με το τριήμερο συνέδριο λειτουργούσε και μία Έκθεση Τουριστικής Προβολής στην οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε με περίπτερο το οποίο υποστήριξε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής Προώθησης και Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κύριος Κωνσταντίνος Χατζίκος.

Στο περίπτερο αυτό ο κύριος Χατζίκος υποδεχόταν τους επισκέπτες και τους διένειμε έντυπο προωθητικό υλικό του Δήμου Ρόδου ενώ απαντούσε σε πληροφορίες που αφορούσαν τη Ρόδο ως τουριστικό προορισμό.

 

 

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν b2b συναντήσεις μεταξύ επαγγελματιών του Ισραήλ και των συμμετεχόντων επαγγελματιών από την Ελλάδα προκειμένου να δημιουργηθούν αλλά και να ενδυναμωθούν οι μεταξύ τους συνεργασίες. Πραγματοποιήθηκαν επίσης παρουσιάσεις των προορισμών της Ελλάδας.

Η διοργάνωση του συγκεκριμένου συνεδρίου η οποία εντάσσεται στο στρατηγικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας για την ανάδειξη και προώθηση του ελληνικού τουρισμού έχει ήδη επιδείξει άμεσα, μακροπρόθεσμα και πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.

Το Ισραήλ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες δεξαμενές εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα. Το Νότιο Αιγαίο άλλωστε αποτελεί δημοφιλή προορισμό για την αγορά του Ισραήλ που ταξιδεύει ολόκληρο το χρόνο και μπορεί να ενισχύσει την προσπάθεια που γίνεται από τους τοπικούς φορείς του τουρισμού για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Το συγκεκριμένο συνέδριο αποτέλεσε μία μοναδική ευκαιρία για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας αλλά και του νησιού μας καθώς και για την προώθησή του ως προορισμού δωδεκάμηνου τουρισμού, είτε αναψυχής, είτε συνεδριακού, είτε γαστρονομικού, είτε θρησκευτικού.

 

 

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κύριος Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, «η Ελλάδα ήταν το 2016 στην κορυφή των προτιμήσεων των Ισραηλινών ιδιαίτερα για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Το 35% των Ισραηλινών τουριστών είναι τακτικοί επισκέπτες της χώρας μας ενώ το 75% του συνόλου προτιμούν τα ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων και τη Ρόδο».

Σημειώνεται ότι η FEDHATTA είναι ο πανελλήνιος εκπρόσωπος του συνόλου του κλάδου των τουριστικών γραφείων στους αντίστοιχους εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς Οργανισμούς και έχει ως στόχο να ενώσει και να ενδυναμώσει τους Συνδέσμους Τουριστικών Γραφείων της χώρας μας.