Μεγάλο ενδιαφέρον για τους αγώνες ποδηλασίας στη Ρόδο

Ομάδες από ανεπτυγμένες ποδηλατικά χώρες ξεκινούν από τώρα να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για τους διεθνείς αγώνες της Ρόδου τον ερχόμενο Μάρτιο. Οι διοργανώσεις αυτές αγαπήθηκαν στο παρελθόν απ’ όλους τους Ροδίτες, και το 2017 θα ξεκινήσουν πάλι να διεξάγονται ώστε το νησί μας να γίνει κέντρο του ενδιαφέροντος για επαγγελματικές κι ερασιτεχνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των παραπάνω δραστηριοτήτων, θα γίνει στις 5 Μαρτίου το Γκραν Πρι απόστασης 185χλμ. ενώ από τις 10 έως τις 12 του συγκεκριμένου μήνα πρόκειται να φιλοξενηθεί ο Διεθνής Γύρος της Ρόδου. Σκοπός είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και η ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού με ό, τι αυτό συνεπάγεται και στο οικονομικό σκέλος για τις τοπικές επιχειρήσεις. Η Sport Tour Hellas σε συνεργασία με το Ροδήλιο: το σύλλογο που διατήρησε τη διοργάνωση του Γύρου Ρόδου επιτυχώς και το Rodos Cycling, έχοντας τη στήριξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου, όπως επίσης πολλών επιχειρήσεων, ξεκινούν αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Ήδη συμμετοχή έχουν δηλώσει 20 επαγγελματικές ομάδες από Ελβετία, Τουρκία, Βρετανία, Γερμανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Αυστρία, Τσεχία και Λουξεμβούργο, κάτι που ξάφνιασε ευχάριστα ακόμα και τους ίδιους τους διοργανωτές. Στο επίσημο προφίλ των διεθνών διοργανώσεων στο facebook έχουν ξεκινήσει να αναρτώνται οι εμφανίσεις των ομάδων για το Γύρο της Ρόδου ως μια…πρόγευση για το τι θα γίνει το Μάρτιο.

Οι διαδρομές του Γύρου της Ρόδου θα είναι οι παρακάτω:

Οι αγώνες

Αγώνας Γκραν Πρι

Ο πρώτος αγώνας Γύρου της Ρόδου θα γίνει στις 5 Μαρτίου στην απόσταση των 185χλμ., με τους ποδηλάτες να ξεκινούν από τη Ρόδο, να φτάνουν έως την Κατταβιά από την ανατολική πλευρά του νησιού κι από κει μετά τη στροφή δεξιά θα κινηθούν προς τη δυτική για να τερματίσουν και πάλι μέσα στην πόλη.

Διεθνής Γύρος Ρόδου

Ο Γύρος Ρόδου έχει να κάνει με τρεις διαφορετικές διαδρομές, μέσω των οποίων οι ποδηλάτες θα μπορούν να θαυμάσουν τις ομορφιές του νησιού μας. Αυτές έχουν όπως παρακάτω

10 Μαρτίου, απόσταση 143χλμ.:

Ρόδος-Παραδείσι-Σάλακος-Λάερμα-Λάρδος-Λίνδος-αναστροφή και τερματισμός στη μαρίνα της Ρόδου.

11 Μαρτίου, απόσταση 167χλμ.

Ρόδος-Παραδείσι-Πεταλούδες-Ψίνθος-Ελεούσα-Πλατάνια-Λίνδος-Λάερμα-Άγιος Ισίδωρος-τερματισμός στο Παραδείσι.

12 Μαρτίου, απόσταση 165χλμ.

Ρόδος-Κολύμπια-Λίνδος-Γεννάδι-Βάτι-Προφύλια-Άγιος Ισίδωρος-Έμπωνα-Σάλακος και τερματισμός στο κέντρο της πόλης της Ρόδου.

Εκτός των παραπάνω αγώνων, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου & ο Δήμος Ρόδου με διοργανώτρια την εταιρεία Sports Tours Hellas και τον Ποδηλατικό όμιλο ''Ροδήλιος'', την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, διοργανώνει από 21 έως 23 Απριλίου  το "UCI Rhodes GranFondo Tour 2017" – προκριματικό αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλου ερασιτεχνών, σε τρία σκέλη. Ένα ατομικής χρονομέτρησης απόστασης 21 χλμ. ένα αντοχής απόστασης 95 χλμ. και επίσης ένα αντοχής 113χλμ. το οποίο θα είναι ένας προκριματικός αγώνας για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 24-27 Αυγούστου στο Albi της Γαλλίας, για τις παρακάτω κατηγορίες συμμετεχόντων:

19-34 και ανά 5ετία έως 65+ (ηλικίες συμμετεχόντων 60 ετών και άνω θα τρέξουν και θα βραβευτούν αγωνιζόμενοι σε μειωμένες αποστάσεις), με διακύμανση ξεχωριστής βράβευσης και πρόκρισης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (35-39,40-44,45-49,50-54,55-59,60-64,65+ και για τα δύο φύλα Ανδρών & γυναικών). Το 25% της κάθε κατηγορίας παίρνει την πρόκριση στον τελικό με τουλάχιστον την τριάδα κάθε ηλικιακής κατηγορίας. Για παράδειγμα εάν αγωνίζονται σε μια ηλικιακή κατηγορία μόνο 10 αθλητές, προκρίνεται το Podium, δηλαδή η τρεις πρώτοι. Εάν είναι 30 αθλητές και πάνω σε μια κατηγορία, προκρίνεται το "25%" για τον τελικό δηλαδή οι 8 πρώτοι οι οποίοι ανεξάρτητα εάν είναι στο Podium ή όχι παίρνουν μετάλλιο.
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν:
• Όσοι από τους συμμετέχοντες εκδώσουν ημερήσια άδεια συμμετοχής, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας
• Όσοι διαθέτουν Master license
• Όσοι διαθέτουν δελτίο "ELITE"
με εξαίρεση:
α) Κάθε αθλητής που έχει κατά τη διάρκεια του χρόνου εκδώσει δελτίο σαν μέλος μιας ομάδας που έχει εγγραφεί στη UCI.
β) Κάθε αθλητής που έλαβε μέρος μέσα στο χρόνο, σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, Ευρωπαϊκούς αγώνες, Παγκόσμια κύπελλα, σε οποιαδήποτε κατηγορία εκτός από τη κατηγορία Master.
γ) Κάθε αθλητής που κέρδισε βαθμούς σε αγώνα της UCI το 2017.

Οι αγώνες:

Ι. Ημερομηνία: Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 ‘’UCI Rhodes GranFondo Tour’’
1o Εταπ

Εκκίνηση: 14:00
Εκκίνηση – Τερματισμός: Δημαρχείο Ρόδου. Θα υπάρξει προ εκκίνηση 3χλμ.
Απόσταση: 95χλμ.
Σημείωση: Από τον αγώνα αντοχής υπάρχει επίσης πρόκριση για το τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για το συγκεκριμένο αγώνισμα.
Η διαδρομή του αγώνα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.ugfws-Rhodes.gr
Συμφώνα με τους κανόνες της UCI οι αθλητές δεν επιτρέπονται να έχουν δίκη τους τεχνική υποστήριξη-συνοδεία!

II. Ημερομηνία: Σάββατο 22 Απριλίου 2017 ‘’UCI Rhodes GranFondo Tour’’
2ο Εταπ

Εκκίνηση: 14:00
Εκκίνηση – Τερματισμός: Δημαρχείο Ρόδου. Θα υπάρξει προ εκκίνηση 6 χλμ.
Απόσταση: 113 χλμ.
Το 25% από κάθε κατηγορία συμμετεχόντων προκρίνεται αυτόματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Επίσης το 25% της Γενικής Ατομικής του Γύρου προκρίνονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Σημείωση: Από τον αγώνα αντοχής υπάρχει επίσης πρόκριση για το τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για το συγκεκριμένο αγώνισμα.
Η διαδρομή του αγώνα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.ugfws-Rhodes.gr
Συμφώνα με τους κανόνες της UCI οι αθλητές δεν επιτρέπονται να έχουν δίκη τους τεχνική υποστήριξη-συνοδεία!

IΙΙ. Ημερομηνία: Κυριακή 23 Απριλίου 2017 ‘’UCI Rhodes GranFondo Tour’’
Aτομική Χρονομέτρηση ΙΤΤ

Εκκίνηση: 09:00
Εκκίνηση – Τερματισμός: Δημαρχείο Ρόδου
Απόσταση: 21 χλμ.
Ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, με εκκίνηση πρώτου αθλητή στις 09:00. Οι αθλητές θα ξεκινούν ανά 1 λεπτό. Από την ατομική χρονομέτρηση υπάρχει επίσης πρόκριση για το τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για το συγκεκριμένο αγώνισμα.
Σημείωση: Επιτρέπεται η χρήση ποδηλάτων ατομικής χρονομέτρησης. 
Η διαδρομή του αγώνα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.ugfws-Rhodes.gr
Συμφώνα με τους κανόνες της UCI οι αθλητές δεν επιτρέπονται να έχουν δίκη τους τεχνική υποστήριξη-συνοδεία!
Μετά τον τερματισμό των αθλητών δεν επιτρέπεται η επιστροφή τους από την τέντα της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

Περιγραφή αγώνα: Οι συμμετέχοντες θα τοποθετηθούν σε γκρουπ και θα διανύσουν 10χλμ. Χ 2φορές με αναστροφή στην περιοχή εκκίνησης -τερματισμού. Θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το σημείο σύμφωνα με τις υποδείξεις των διοργανωτών.

ΙV. Ημερομηνία: Σάββατο 22 Απριλίου 2017 ‘’Rhodes GranFondo’’
Εμπειρίας/Experience

Εκκίνηση: 14:05
Εκκίνηση – Τερματισμός: Χωριό Μαριτσά
Απόσταση: 63 χλμ.
Η διαδρομή του αγώνα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.ugfws-Rhodes.gr
Συμφώνα με τους κανόνες της UCI οι αθλητές δεν επιτρέπονται να έχουν δίκη τους τεχνική υποστήριξη-συνοδεία!