Κάνουν ότι δεν… καταλαβαίνουν

Από τον Απρίλιο του 2014 οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου έστειλαν έγγραφο στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για τον ανορθολογισμό με τον οποίο έγινε ο σχεδιασμός των αστυνομικών υπηρεσιών στο Νότιο Αιγαίο.

Δυστυχώς ακόμη και σήμερα τα προβλήματα αυτά παραμένουν το ίδιο επίκαιρα και… παράλογα.

Το αίτημα για μεταφορά την Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης στη Ρόδο συνεχίζει να είναι μια αυτονόητη απόφαση που κάποιοι αρνούνται να πάρουν.

Μόνο στο «σμαραγδένιο» νησί υπάρχει πληθυσμός 115.000 κατοίκων, όσοι δηλαδή είναι οι κάτοικοι ολόκληρου του νομού Κυκλάδων! Επίσης σε ξενοδοχειακές κλίνες τα Δωδεκάνησα διαθέτουν πανελλαδικά το 18,4%, ενώ στην δικιά μας περιοχή υπάρχουν τρεις υπηρεσίες Ασφαλείας, έναντι μόλις μιας στη Σύρο.

Επιπροσθέτως τα Δωδεκάνησα διαθέτουν επτά αεροδρόμια εκ των οποίων τρία διεθνή, με αυτό της Ρόδου να είναι 3ο σε επιβατική κίνηση και της Κω 6ο στην Ελλάδα, ενώ υπάρχουν ακόμη επτά λιμάνια (πύλες εισόδου) με τις αντίστοιχες ανάγκες για διαβατηριακό έλεγχο.

Το γεγονός ότι η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση στη Σύρο στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτήριο, ενώ στη Ρόδο θα μπορούσε να στεγάζεται σε δημόσιο, το αφήνουμε τελευταίο γιατί σε εποχές οικονομικής «ευμάρειας», μάλλον αυτό είναι αδιάφορο! Χρειάζονται κι άλλα επιχειρήματα για να πεισθούν;